Uusimmassa Glorian ruoka&viini lehdessä oli taas niin paljon hyviä ohjeita ja hiihtoloma antoi oivallisen tilaisuuden kokeilla niitä heti. Lammasragun testasin jo ja se oli vähintään niin herkullista kuin kuvasta saattoi päätellä. Toinen, jonka kuulin kutsuvan nimeäni olivat nämä Huevos rancheros-vohvelit. Päätin tehdä niitä aamiaiseksi pikimmiten. Toisin kuitenkin kävi. Yhtenä iltana esikoisella oli pitkät jäätreenit ja ajattelin, että nämä sopivat aivan yhtä hyvin iltapalaksi, joten söimme nämä illalla. Ennakoin myös niin, että tein taikinan ajoissa valmiiksi ja jätin parvekkelle viileään odottamaan paistamista. Taikinan ohjeessa on kivennäisvettä ja suosittelen ehdottomasti tekemään vohvelitaikinan, jossa on kivennäisvettä. Olen kokeillut sekä ilman että kanssa ja vohvelit ovat huomattavasti kuohkeammat, kun taikinassa on kivennäisvettä. Toinen vahva…
-
-
Lammasragú
Olen tilannut jo vuosia Glorian ruoka&viiniä kestotilauksella ja taas uusimmassa lehdessä oli kansiruoka, joka innosti tekemään kuvan ruuan niin pian kuin mahdollista. Ajankohdan piti olla viikonloppu tai muu päivä, jolloin aikaa ruuanlaittoon olisi, koska ruokaa haudutettaisiin padassa 1,5 tuntia. Koska perheemme syö pastaa usein ja pidämme kaikki lampaasta päätin kokeilla tätä ruokaa hiihtolomalla, kun aikaa ruuan valmistukseeen olisi enemmän. Itse haudutus ei ole ongelma, toki kotona pitää pystyä olemaan, koska en jättäisi ruokaa liedelle yksinään hautumaan. Mutta myös kaikkeen pilkkomiseen meni aikaa. Ensin piti suikaloida karitsa suupaloiksi ja sen jälkeen silputa niin sipulit, selleri kuin porkkanatkin pieniksi kuutioiksi. Minulla oli juuri nyt tänään tähän aikaa ja kuuntelin samalla BookBeatista Aino…
-
Seesamibroileri peruna-porkkanapedillä maapähkinäkastikkeen kera
Kuten olen aiemmin kertonut, teen paljon ruokia Kodin Kuvalehdestä. Äitini tilaa sen minulle aina nimipäivälahjaksi ja moni lehden ohjeista on jäänyt elämään klassikoiksi ruokapöytäämme. Tällä kertaa silmiini osui tämä seesamibroileri, jossa koko ruoka valmistuu uunissa samassa vuuassa. Ohjeessa broileri on koipipaloja, mutta koska en itse ole juurikaan niiden ystävä, niin korvasin ne broilerin sisäfileillä. Jos päädyt itse käyttämään koipipaloja, niin tee tuplamarinadi, koska koivet myydään isommassa erässä. Kastikkeena oli hyvin ykinkertaisesti valmistettu maapähkinäkastike ja valitettavasti tämä oli maultaan suuri pettymys. Tosin aavistelinkin näin, koska kunnon Satay vaatii enemmän raaka-aineita. Tässä ohjeessa sekoitettiin yhteen vain turkkilainen jogurtti ja makeuttamaton maapähkinävoi ja maustettiin kevyesti. Tee tämä, jos et kaipaa auetnttisuutta ja/tai aika…
-
Lämmin thaimaalainen kanasalaatti
Tänään teki mieli jotain aasialaista ruokaa ja selailin aasialaisia keittokirjojani. Vastaan tuli tämä salaatti, jonka yläkulmaan olen kirjoittanut ”Tosi hyvä! 08/09” Olen tehnyt tätä tuonkin päivämäärän jälkeen, mutta nyt oli ehtinyt hetki taas vierähtää. En tee usein salaatteja talvella, koska kaipaan talvisin enemmän lämmintä ruokaa. Tämä talvi 2019-2020 ei nyt kuitenkaan ole ollut kovinkaan talvinen ja tässä salaatissa on sekä broileri että kookoskastike lämmin, niin maistui myös näin helmikuussa erittäin hyvin! Tässä salaatissa on erittäin paljon makua ja myös ruokaisuutta. Tämä annos riittää hyvin kahdelle pääruuaksi, koska esikoinen söi tätä myös reippaasti ja itse olisin syönyt hieman enemmän… Marinoin broileria tupla-annoksen ja kaikki grillattiin. Puolet meni tähän salaattiin, puolet pojille…
-
Appelsiinivispipuuro
Pidämme mieheni kanssa molemmat vispipuurosta, ehkä siksi että sitä syötiin meidän laspuudessa 70-luvulla usein ja maku vie lapsuuteen. Lapsemme eivät ole kuitenkaan koskaan oppineet siitä pitämään, vaikka olen käyttänyt eri marjoja ja keittänyt ja tarjonnut sitä heille säännöllisin väliajoin. Olen tehnyt vispipuuroa niin puolukasta, punaisista viinimarjoista kuin raparperistakin. Lapsena paras maku oli mielestäni omena, jota äiti teki ja vatkasi puuron hartaasti kuohkeaksi. Kun somessa tuli vastaan tämä appelsiinivispipuuro, päätin heti kokeilla koska sen oli pakko toimia! Tein koko annoksen ja kuten arvasinkin, vain mieheni ja minä söimme sitä, esikoinen sentään maistoi hieman, mutta ei pitänyt. Puurossa ei ole sokeria, vain hieman hunajaa, ehkäpä lapsia ei puhuttele niin paljon hieman hapan…
-
Kreikkalainen lihamureke
Lapsuuden kodissani oli toisinaan mureketta sunnuntairuokana. Itse olen aikuisena tehnyt vain muutaman kerran lihamurekkeen. Kun Pirkka-lehdessä tuli vastaan tämä kreikkalainen lihamureke, päätin kokeilla sitä heti, koska sen mausteet ja tomaattinen kastike kuulostivat niin hyviltä. Teimme tätä sunnuntairuokana ja lisukkeena meillä oli riisiä ja raikasta salaattia. Ja itseasiassa en valmistanut mureketta itse, vaan sen teki 12-vuotias esikoisemme. Minä vain nostin ainekset esille ja autoin mittaamisessa. Mureke maistui kaikille ja salaatin lisäksi olisi lisukkeiksi sopinut muutakin kreikkalaista ruokaa kuten viininlehtikääryleitä ja tzatzikia, mutta ne jäivät tällä kertaa tekemättä. Ohje: 2 pkt paistijauhelihaa 3 kananmunaa 3/4 dl korppujauhoja 1/2 pkt fetajuustoa 100g (ei salaattijuustoa) 1/2 ruukkua lehtipersiljaa 2,5 rkl Dijon-sinappia 1/2 tl suolaa…
-
Herkkusieni-raviolipannu
Tein taas perjantaina koko viikonlopun ruokalistan valmiiksi ja kävin ilallla kaupassa. Näin koko viikonloppu jää kauppavapaaksi, joka sopii minulle mainiosti. Esikoisella oli jo aikaisin lauantai-aamulla lätkämatsi ja hän on aina nälkäinen matsin jälkeen, joten suunnittelin aamupäivään helpon, mutta toimivan lounaan. Toiseksi uusimmassa Kodin Kuvalehdessä oli todella houkettulevan näköinen gnocchiresepti, mutta koska en saanut kummastakaan perjantaina käymässäni ruokakaupasta gnoccheja, niin vaihdoin ne lennosta ravioleihin. Aikuiset olisivat syöneet molempia, mutta ehkä pojille kuitenkin maistuisivat raviolit paremmin. Tähän ohjeeseen tuli myös herkkusieniä antamaan lisää makua ja valitsen aina, jos mahdollista ruskeat herkkusienet, niissä on mielestäni paljon paremmin makua. Mausteena oli myös tuoretta rosmariinia ja kuten olen aiemmin kertonut, pakastan aina loput rosmariinin oksat,…
-
Mansikka-inkiväärituorepuuro
Viime viikonloppuna meillä oli naisten mökkiviikonloppu lapsuuden ystävieni kanssa. Me viisi naista olemme tunteneet toisemme 10-12 vuotiaista lähtien. Yhteistä matkaa on siis takana jo yli kolmekymmentä vuotta. Kuinka ihanaa onkaan jutella ystävien kanssa, jotka tietävät mistä olet tullut ja minne olet menossa. Keskityimme mökillä vain rentoutumiseen hyvän ruuan, juoman, ulkoilun, saunomisen ja uimisen merkeissä. Halusimme ottaa kuitenkin ruuan kanssa rennosti ja tein nämä tuorepuurot jo kotona valmiiksi ja vain koristelin aamulla paikan päällä. Muuten teimme vain helppoja ruokia yhdessä. Ohje on Myllyn Paras kotisivuilta. Ohje 2 annosta: 2 dl mansikkasurvosta 1 dl omenasosetta 1 1/2 dl kaurahiutaleita 1/2 dl kauraleseitä 1/2 dl kookoshiutaleita 1 tlk (200g) mango- tai sitruuna- tai…