• Iltapala,  Jauheliha,  Lisuke,  Salaatti

    Lihapulla ciapatta kaalipikkelsillä ja tuoresalaatilla

    Minulla on muutama Jamie Oliverin kirja ja siellä on hyvä ohjeita, mutta voi herranjestas miten vaikesti ohjeet on selitetty…Jamie hyppii ruuasta toiseen ja välillä on vaikea pysyä mukana mitä osaa päivällisestä hän nyt valmistaa. Ohjeet ovat myös hyvin yksityiskohtaiset, myös käsien pesu on mainittu… Noh, houkuttelevat kuvat innostivat minua kokeilemaan tämän ohjeen yhtenä viikonlopun iltapalana ja kyllä, oli taas vaikeaa pysyä Jamien ajatuksenjuoksun perässä valmistusvaiheista, mutta valmista ja varsinkin hyvää tuli! Ohje: Lihapullat: 1 pkt paistijauhelihaa 1 kourallinen silputtua basilikaa 1 rkl täysjyväsinappia 1/2 sitruunan kuori raastettuna 1 kananmuna 1 tl suolaa Laita uuni lämpenemään 225 C. Silppua basilika ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja pyöritä suupalankokoisiksi…

  • Aasia,  Broileri,  Jauheliha,  Riisi

    Sushiwokki

    Tänään kaivattiin poikien tenniksen jälkeen nopeasti ruokaa ja pastaa oli syöty viime aikoina riittämiin, joten tänään olivat raaka-aineina riisi ja broilerin jauheliha. Tämä ohje on Yhteishyvän ruokaliitteestä ja vaikutti raikkaalta ja myös melko kevyeltä. Laitoin pöytään erikseen tarjolle wasabia, sushi-inkivääriä, soijaa, chiliä, korianteria sekä sweet-chilikastiketta, niin kaikki ruokailijat saivat valita itse annoksensa tulisuuden. Kuopus auttoi minua ruuan laitossa ja antoi heti vastalauseen, kun näki kesäkurpitsan ja munakoison menevän kastikkeen joukkoon, mutta söi kuitenkin hyvällä ruokahalulla! Voit käyttää tässä myös nuudelia, jos haluat. Ohje: 400 g broilerin jauhelihaa 150 g kesäkurpitsaa 100 g munakoisoa 2-3 valkosipulinkynttä 1/2-1 punainen chili 1 rkl silputtua sushi-inkivääriä 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl soijakastiketta 1 tl…

  • Pasta

    Tomaattinen pekoni-rosmariinipasta

    Pastaa oli taas tiedossa ja tilauksessa, kun poikien viikon harrastukset alkoivat. Olen tehnyt tätä pastaa K-ruoka.fi ohjeella aiemminkin ja se on maistunut kaikille hyvin. Käytin pastaan yhden kokonaisen chilin ja maussa oltiin hieman rajoilla, että oliko pasta pojille liian tulista vai ei. Joten jos tätä pastaa syö myös lapsi, vähennä chiliä, jos hän ei ole siihen tottunut, paitsi jos käytät esimerkiksi Pirkan mietoa chiliä, silloin voit laittaa kokonaisenkin. Pastana voit käyttää mitä tahansa pastaa, kunhan pinta on sellainen, että siihen tarttuu hyvin tomaattikastike. Meillä oli tällä kertaa farfallea. Fusilli toimisi myös hyvin sekä penne, jossa on raitaa. Pidän rosmariinista todella paljon ja se toimi hyvin myös tässä pastassa. Rosmariini on…

  • Broileri,  Juhlat,  Riisi

    Igorin kanaa

    Minulla on jo pidempään ollut to do-listalla Peggyn pieni punainen keittiö-blogin Igorin kana. Glorian Ruoka ja Viini-lehti valitsi tämän ruuan vuoden hauskimmaksi blogiruuaksi. Isänpäivänä oli sopiva hetki kokeilla tätä ohjetta, joka on melko tuhti ruoka, koska smetenaakin tulee kolme purkkia. Igorin kana oli oikein hyvää ja valmistui helposti. Itseäni puhutteli eniten kanan päällä olleet suolakurkun palat. Lisukkeen tarjosin riisiä ja raikasta salaattia. Ohjeen Igorin kanaan löydän Peggyn blogista. https://pienipunainenkeittio.com/igorin-kana-alkuperainen-resepti/

  • Aamiainen

    Pekoniruukku aamiaisena

    Isänpäivänä oli taas hyvä syy tehdä tavanomaisesta poikkeava aamupala. Päivä oli taas täynnä lätkää ja illalla myös Karjala-turnauksen Suomi-Ruotsi matsi isälle lahjaksi, joten ennakoin aamun kiirettä kattamalla pöydän valmiiksi jo illalla. Näin säästin hyvin aikaa ja aamuun jäi vain aamupalan valmistus. Tällä kertaa kokeilin Maku-lehdestä löytämääni pekoniruukkua, joka tuhditettiin perunalla ja kananmunalla. Ruukku maistui koko perheelle. Ohje neljälle: 1 tl oliiviöljyä 1 pieni sipuli silputtuna 8 pientä perunaa 1 tl Herbs de Provence maustesekoitusta 1/2 tl mustapippuria 1/ 2 tl suolaa 1/2 pkt pekonia 4 kananmunaa Kevätsipulia Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Leikkaa pienet perunat noin neljään osaan, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Silpu sipuli. Lämmitä uuni 200 C ja…

  • Juhlat,  Liha,  Lisuke,  Pasta,  Salaatti

    Le Gruyére spaghetti parmankinkulla ja viikunoilla

    ”Kaupallinen yhteistyö Switzerland Cheese Marketing Nordics”” Meillä oli yksi lauantai taas hyvin lätkän täyteinen, ja pojat halusivat lätkäkavereitaan meille myös treenien jälkeen kylään ja hallilla ollessa päätimme, että olisi mukavaa myös aikuisten kesken istua hetki yhdessä rupatellen muuallakin kuin jäähallin kahviossa. Nykyään on paljon lehdissä juttuja, miten ihmiset eivät enää spontaanisti kyläile ja osasyy tähän saattaa olla, että rima tarjottavista ja kodin siisteydestä nostetaan hyvin korkealle. Ystävyyssuhteet ja sosiaaliset tapahtumat parantavat kuitenkin elämänlaatua ja niitä ei tulisi jättää tekemättä kummastakaan edellä mainitusta syystä. En ole itse malliesimerkki spontaaniudesta, mutta välillä pääsen yllättämään itsenikin. Siispä kutsuin ystäväperheen meille treenien jälkeen syömään. Meillä on samanikäiset veljekset ja aikuisetkin ovat ystäviä keskenään, joten…

  • Aasia,  Broileri,  Riisi

    Tikka Masala broileri

    Sunnuntaina oli lätkien osalta tiukka aikataulu ja päivän ohjelmassa oli myös teatterissa käynti kuopuksen ja ystävänsä kanssa. Päivällä oli kuitenkin syötävä ja hyvin, jotta pojat jaksaisivat pitkät jääajat luistella. Intialainen on poikien herkkuruokaa ja jos he saisivat valita ravintolan minne menemme syömään, se olisi joka kerta Mannerheimintien Maharadja. Sen pohjalta tämä Tikka Masala valikoitui sunnuntairuuaksemme. Laitoin broilerit marinadiin jo lauantaina, ja sunnuntaihin jäi vain kastikkeen ja Raidan teko sekä riisin keittäminen. Marinointi päivää ennen on aina hyvä. Jos tämä ei onnistu, niin anna broilerien marinoitua vähintään 4 tuntia. Värjäsin marinadin jogurttia punaisella väriaineella ja olin liian varovainen annostelussa, nyt siitä tuli vaaleanpunainen ja valmiina vaaleanruskea. Ensi kerralla laitan rohkeammin väriainetta,…