• Broileri,  Pasta

    Palermon pasta

    Arkiruuan tulee usein olla nopeasti valmistuvaa, kaikille maistuvaa sekä ravitsevaa. Nämä ehdot olivat taas pöydällä kun ajelin Kuopiosta tuömatkalta kotiin ja siellä odotti nälkäiset poikani. Tämä Valion ohje oli helppo ja ruoka oli pöydässä puolessa tunnissa. Ohje: 1 pkt broilerin fileitä 1 rkl voita 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1-2 valkosipulinkynttä 250 g pastaa 3dl ruokakermaa ja 2 1/2 tl currya tai valmista Valion kermaista currykastiketta 1 dl vettä 75 g mozzarella raastetta 1 rkl tuoretta rakuunaa Leikkaa broileri suupaloiksi. Paista voissa kypsiksi. Kuori ja silppua valkosipuli ja lisää pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta ohjeen mukaan ja ota 1 dl keitinvettä talteen. Lisää curry ja ruokakerma broilerien…

  • Broileri,  Salaatti

    Hasselbackan broilerit sekä punakaali-appelsiinisalaatti

    Hasselbackanin perunat ovat monelle tuttu juttu ja nämä broilerit valmistetaan hieman samaan tapaan eli siivutetaan pinta ja laitetaan muita maistuvia aineksia väliin. Tein tätä yhtenä lauantai-iltana, kun miehen kanssa meistä molemmista tuntui siltä, että grillauskesän jälkeen voisi vähän keventää. Nämä broilerit kypsyvät uunissa ja lisukkeeksi tein vain kaalisalaatin sekä pikkuparsakaalit grillattiin nopeasti grillissä. Ja tämä ruoka oli todellakin kevyempi, mutta silti hyvin maittava. Jos olet kouluruokailussa traumatisoitunut syötyäsi mielestäsi pahaa punakaali-appelsiinisalaattia, anna niille vielä kerran mahdollisuus ja kokeile tätä salaattia. Kaalit ovat nyt parhaimmillaan ja tässä on niin ensiluokkaiset raaka-aineet sekä itsetehty salaatinkastike, että molemmat vievät kielen mennessään. Nämä ohjeet löytyivät Maku-lehdestä. Hasselbackan broilerit: 4 broilerin rintafileetä/ 7 minuuttipihviä 3/4…

  • Jauheliha,  Lisuke,  Riisi

    Kreikkalaiset uunilihapullat

    Jokin aika sitten hyvä ystäväni kyseli ruokaohjetta isolle uusperheelle. Ruokailijoita on kaksi aikuista ja neljä lasta. Ruokaa pitää olla siis riittävästi ja sen pitäisi maistua kaikille. Kiusaukset eivät ole tämän perheen juttu. Poiminkin blogista jo pari aiemmin kirjoittamaani ohjetta hänelle kuten Nasi goreng, englantilainen paimenen paistos, hedelmäinen Aura-broileri, yhden pannun texmex-paistos sekä maistuva jauheliha-perunalaatikko. Ja vaikkeivat he kiusausihmisiä olleetkaan, meni jauheliha-perunalaatikko heti kokeiluun. Pinta sai päällensä vielä parmesania ja basilikaa tämän kotikokin hyppysissä ja hyvää tuli ja kaikille maistui. Sitä ei muistanut kysyä kyllä, että riittikö… Lupasin ottaa tämän suurperhe haasteen vastaan tai varsinaisesti lupasin pitää silmällä ohjeita, niitä sellaillessani, jotka sopisivat tähän tarkoitukseen. Ja sellainen tuli vastaan, kun uusi…

  • Aamiainen,  Iltapala,  Välipala

    Tuorepuuro

    Arkiaamut ovat yleensä nopeita, vaikka tänä vuonna Koronasta johtuen etätyö on lisääntynyt ja kotoa ei ole enää tiukan aikataulun kanssa siirtymistä työpaikalle. Itselläni työpuhelin alkaa soida jo aamusta ja sähköpostit kilahdella, joten vaikkei siirtymistä ole, niin aikaa aamupalalle on yhä vajaat puolituntia arkiaamuisin. Teen yleensä smoothien, harvoin syön itse leipää aamuisin, vaikka lapset ja mies kyllä syövät leipää aamuisin. Välillä tekee mieli saada vaihtelua aamupalaan ja bowlit, puurot ja smoothiet ovat aina olleet minun makuuni aamuisin. Tuorepuuro sopii nopeisiin aamuihin hyvin, koska itse valmistus tapahtuu illalla. Minulla on tänä vuonna(kin) paljon mustikkaa pakkasessa, koska Äitini kerää niitä minulle. Näin tämän mustikkatuorepuuron ohjeen netissä uusia reseptejä etsiessäni ja päätin heti kokeilla…

  • Liha,  Pasta

    Yhden padan pasta

    Tein tämän pastan yhtenä kiireisenä kesäpäivänä lämpimän rantapäivän päätteeksi. Kaikilla oli kova nälkä, vaikka päivän ohjelma oli ollut vain makoilu kirjan kanssa sekä uinti. Ruoka valmistui helposti ja nopeasti, koska se valmistetaan yhdessä padassa. Ohje on Kodin kuvalehdestä. Ohje: 1 l vettä 300 g pennepastaa 2 rkl arrabbiatta-pestoa 2 tl suolaa 1 pkt Parman kinkkua 3 valkosipulinkynttä 1 rs kirsikkatomaatteja 1 prk (50/35g) kapriksia 1/2 tl mustapippuria myllystä Tuoretta basilikaa Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta kinkut leivinpaperin päälle pellille ja paahda kypsiksi noin 10 minuuttia. Murenna hieman jäähtyneinä. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pesto, suola ja pasta. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja puolita…

  • Jälkiruoka,  Juhlat,  Leipominen,  Makea piiras

    Kesän mehevin mansikkakakku

    Meillä oli perheessä myös toinen sankari heinäkuussa miehen lisäksi. Toisella pojistamme oli nimipäivä. Sankari sai itse vaikuttaa kakkuun ja en saanut häntä ylipuhuttua silloin Britakakkuun, mutta mansikkakakun poika halusi. Kuten jo aiemmin kerroin, en itse ole perinteisen sokerikakun ja kermavaahdon ystävä, joten aloin netistä etsiä erilaisia kakkuja hakusanalla ”mansikkakakku”. Aika nopeasti vastaan tuli tämä hiljattain Pirkka-lehdessä ollut eli K-kaupan reseptipankissa oleva kakku, jonka taikinaan tulee myös turkkilaista jogurttia että mansikan paloja perusraaka-aineiden lisäksi. Se kuulosti heti hyvältä ja mehevältä. Lisäksi päällinen koristeltiin kermavaahdolla, johon lisättiin myös vaniljatuorejuustoa ja se toi kaipaamani lisämakua pelkkään kermavaahtoon. Laitoin myös tuoreita mansikoita reilusti päälle. Sivelin kermavaahto-tuorejuustoa ohuelti, koska edelleen näiden makujen kanssa less is…

  • Liha,  Pasta

    Huippumallin miso-pasta

    Iltalehdessä tuli jokin aika sitten vastaan pastaohje, jonka kerrottiin olevan huippumalli Chrissy Teigenin käsialaa. Ohje oli kerännyt runsaasti tykkäyksiä ja kommentteja Instagramissa, joten ohje julkaistiin myös Iltalehdessä. Pasta on oikeastaan tulinen versio carbonarasta. Artikkelissa varoiteltiin kolmen ruokalusikallisen verran sambal oelekia olevan tulinen ja testaaja olikin itse laittanut vain puolet tästä määrästä. Itse laitoin koko 3 ruokalusikallista, eikä pasta ollut mielestäni yhtään tulista….Mutta jokaisella on oma makunsa ja tulisuuden sietokykynsä. Laita sinä tätä pastaa tehdessäsi itsellesi sopiva määrä sambal oelekia. Pasta oli mielestäni todella hyvä ja tämä päätyy varmuudella vakiopastojeni joukkoon. Harmi ettei hyvin eri ruokia maistava esikoisemme ollut paikalla, kun tätä tehtiin. Olen kyllä varma että hän syö tätä kun…

  • Jälkiruoka,  Juhlat,  Makea piiras

    Britakakku raparperilla ja mansikoilla

    Britakakku kuuluu kesään. Pidän itse siitä kovasti, koska pidän marengista. Muut minulle maistuvat kakut ovat juustokakut ja suklaakakut, mutta tavallisesta sokerikakusta kermavaahdolla en juurikaan pidä. Onneksi kesällä meillä on aina juhlia, joissa kakkua tarvitaan. Tällä kertaa tein Britakakun miehen syntymäpäiville, kun olimme anoppilassa viikonlopun. Kakun välistä löytyy raparperia, sekä vaniljallarahkalla jatkettua kermavaahtoa, koska pelkkä kermavaahto on ainakin omaan makuuni liian raskas. Kermavaahtoa ja vaniljarahkaa voi laittaa 2+2 dl tai 1+1 dl, joka omaan less is more makuun sopii paremmin. Kakku koristellaan runsaalla määrällä mansikoilla ja jos vain on, niin viimeistellään sitruunamelissan lehdillä. Britakakku kootaan juuri ennen vieraita, odotellessa se kostuu liikaa ja näin sen koostumus saattaa kärsiä. Tässä sinulle oikein…