Jälkiruoka,  Juhlat,  Leipominen,  Makea piiras

Kesän mehevin mansikkakakku

Meillä oli perheessä myös toinen sankari heinäkuussa miehen lisäksi. Toisella pojistamme oli nimipäivä. Sankari sai itse vaikuttaa kakkuun ja en saanut häntä ylipuhuttua silloin Britakakkuun, mutta mansikkakakun poika halusi. Kuten jo aiemmin kerroin, en itse ole perinteisen sokerikakun ja kermavaahdon ystävä, joten aloin netistä etsiä erilaisia kakkuja hakusanalla ”mansikkakakku”.

Aika nopeasti vastaan tuli tämä hiljattain Pirkka-lehdessä ollut eli K-kaupan reseptipankissa oleva kakku, jonka taikinaan tulee myös turkkilaista jogurttia että mansikan paloja perusraaka-aineiden lisäksi. Se kuulosti heti hyvältä ja mehevältä. Lisäksi päällinen koristeltiin kermavaahdolla, johon lisättiin myös vaniljatuorejuustoa ja se toi kaipaamani lisämakua pelkkään kermavaahtoon. Laitoin myös tuoreita mansikoita reilusti päälle. Sivelin kermavaahto-tuorejuustoa ohuelti, koska edelleen näiden makujen kanssa less is more minun kohdallani ja laitoin loput tarjoiluastiaan ja kaikki saivat lisätä siitä vaahtoa kakkuapalansa päälle tarpeen mukaan ja istelleen sopivan määrän.

Meillä oli kakkua syömässä kolme aikuista ja neljä lasta ja kakku maistui sekä aikuisille että lapsille, lapset taisivat syödä jopa kaksi palaa per henki 🙂

Mansikkakakku

Ohje:

150g voita

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

200g turkkilaista jogurttia

200g tuoreita mansikoita

Päälle:

1 tlk vispikermaa

1/2-1 rs (180g) vaniljatuorejuustoa

1-2 rkl sokeria

250 g tuoreita mansikoita

Laita uuni päälle 175 C. Voitele irtopohjavuoan reunat voilla ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Sulata voi ja vatkaa kananmunat jäähtyneen rasvan joukkoon vatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään eli vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sitten jogurtti.

Paloittele mansikat pieniksi paloiksi ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Levitä taikina vuokaan ja paista uunissa hieman keskitasoa alempana 35-40 minuuttia uunista riippuen. Anna kakun jäähtyä hieman ennenkuin irrotat irtopohjavuoan.

Vaahdota kerma ja lisää haluamasi määrä juustoa kerman joukkoon. Levitä itsellesi sopiva määrä kakun päälle ja lisää puolitetut mansikat. Herkuttele!

Kesän mehevin mansikkakakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.