Tätä lasagnea olen tehnyt jo 90-luvulta lähtien. Ohjeen olen repäissyt talteen Valion reseptivihosta, joita sai tilata kerran kuussa maksutta kotiin. Tämän irtirepäistyn sivun alalaidassa lukee 4/98 eli 25 vuotta on kulkenut tämä ohje jo mukanani. Tämän lasagnen juusto on Koskenlaskija sulatejuusto, joten lasagne on koostumukseltaan hieman raskaampi kuin tavallinen lasagne, mutta maultaan kyllä todella hyvä. Ja myös hyvää vaihtelua perinteisen lasagnen rinnalle helppona uuniruokana. Teen nykyään aina lasagnet tuore pastasta, kyspyy tasaisemmin ja nopeammin.

Ohje:
9 lasagnelevyä
1 pkt broileria (hunajamarinoituja tai marinoi itse 30 minuuttia ennen)
1 sipuli
Marinadi:
3 rkl oliiviäljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl hunajaa
Mustapippuria ja suolaa
Juustokastike:
3 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl Kevytmaitoa
1 pkt (250g) Koskenlaskijaa
1 prk (185g) valmista pestoa
1/2-1 tl rouhittua mustapippuria
Päälle:
Parmesaaniraastetta
Paista hienonnettu sipuli ja pilkottu broileri pannulla. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja paista koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Lisää maitoa pikku hiljaa kerrallaan ja sekoita koko ajan. Kuumenna, kunnes kastike sakenee. Lisää kuutioitu juusto, pesto ja mustapippuri. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Voitele lasagnevuoka ja laita pohjalle juustokastiketta. Lado päälle kolme (tai niin monta että pohja täyttyy) lasagnelevyä. Lisää seuraavaksi juustokastiketta ja kanatäytettä. Tee kaksi samanlaista kerrosta lisää ja laita päälimmäiseksi juustokastike. Lisää halutessasi pinnalle parmesaaniraastetta.
Kypsennä 200C 30 minuuttia, jos käytät tuorelasagnea tai 45 minuuttia, jos käytät kuivalasagnea. Peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa foliolla, jottei pintä tummu liikaa.
2 Comments
Jonna
Kivalta vaikuttava resepti. Mukavaa vaihtelua jauhelihalasagnelle. Tätä täytyy testata 🙂
Johanna
Hei Jonna,
juuri näin, vaihtelua tavallisen kanssa, siksi mekin tästä tykkäämme!