Vietimme kuopuksen syntymäpäiviä tänään ja koska kaikki sukulaisemme eivät asu Helsingissä, teen aina kunnon ruuan juhliin. Pojat saavat itse valita teeman ja tällä kertaa se oli lumilautailu. Teema helpottaa minua koristelujen, ruuan ja kakun kanssa. Ja aina on kiva hieman ponnistella, että miten saan poikien jännätkin ehdotukset toimimaan. Ehkä yksi eksoottisimmista teemoista on ollut kuopuksen Tui- syntymäpäivät 5-vuotis päivänä. Vierailla on myös erilaisia ruokavalioita ja se aiheuttaa oman haasteensa, kun kokkaa kotikeittiössä isolle porukalle.
Tällä kertaa päätin tehdä Hot dog buffan ja kaikki saivat täyttää omat sämpylänsä omien mielimakujensa mukaan. Hommaa helpottaakseni tilasin sämpylät Kanniston leipomosta, enkä tehnyt niitä itse. Talviaikana minimi Hot dog sämpylöiden tilaus on 200 kappaletta, joten otin 30 hampurilassämpylää ja toimivat hyvin. Sämpylä on sama, vain malli eri.
Pääraaka-aineina minulla oli nyhtöpossua, nyhtökauraa, nakkeja, kasvisnakkeja ja braatvurstia. Kokoamisen helpottamiseksi olin tehnyt menukortteja pöydälle. Minulla oli perinteinen hot dog, meksikolainen hot dog, nyhtöpossu hot dog aasialaisittain sekä saksalainen hot dog. Korttiin olin kirjoittanut suosituslisukkeet.
Perinteinen hot dog
- Nakki
- Ketsuppi
- Sinappi
- Kurkkusalaatti
- Paahdettu sipuli
Nyhtöpossu hot dog aasialaisittain
- Nyhtöpossu
- Kimchi
- Korianterimajoneesi
- Pikkelöity porkkana
- Kevätsipuli
- Korianteri
- Chili
Saksalainen hot dog
- Braatvursi
- Cocktailkurkku
- Vinegrettesalaatti (Atria)
- Paahdettu sipuli
Meksikolainen hot dog
- Nyhtöpossu
- Tomaatti
- Avocado
- Hampurilaiskastike
- Sriracha
Kaikkia täytteitä sai toki myös sotkea täysin oman mielensä mukaan ja kasvissyöjät vaihtoivat lihan nyhtökauraan ja kasvisnakkeihin.
Nyhtöpossun, kimchin ja korianterimajoneesin ohjeen löydät täältä http://www.psrakastanruokaa.fi/?p=1037
Alla muut ohjeet. Nyhtöpossun tein edellisenä päivänä ja lämmitin uunissa folion alla 150 C asteessa 30 minuuttia. Laitoin myös sämpylät uuninkestävään vuokaan ja lämmitin ne samaan aikaan nyhtöpossun kanssa 10 minuuttia. Gluteiinittomat sämpylät lämpenivät samalla omassa vuuassaan. Nakit grillattiin grillissä ja nyhtökauran lämmitin pannulla. Saksalaisen hot dogin hampurilaiskastike oli kaupan valmista kastiketta.







Pikkelöidyt porkkanat:
4 porkkanaa
1/2 dl riisiviinietikkaa
Suolaa ja sokeria
1 tl seesaminsiemeniä
Kuori porkkanat ja tee kuorimaveitsellä porkkanasta siivuja. Laita asitiaan ja lisää riisiviinietikka ja mausteet. Anna maustua jääkaapissa tarjoamiseen asti. Siirrä tarjoiluastiaan ja poista ylimääräinen etikka. Koristele seesaminsiemenillä.