Alkupala,  Salaatti

Parsaa pekonilla

Voin syödä parsaa keväisin, niin usein kuin mahdollista. Siitä on aivan loistavia erilaisia variaatioita, suosikkini on kuitenkin vihreä parsa ohi valkoisen. Tässä taas yksi parsa ohje lisää. Ohje on Glorian ruoka&viinistä ja olen muokannut sitä hieman oman makuni mukaan.

Parsaa pekonilla

Vihreää parsaa kahdelle

1/2 salottisipulia

1/2 pkt pekonia

1/2 sitruunanmehu

Lehtipersiljaa silputtuna

mustapippuria myllystä

Leikkaa parsojen puumainen osa pois. Kuori vartta halutessasi hieman. Silppua pekoni, sipuli ja lehtipersilja. Purista sitruunan mehu. Paista pekoni kypsän rapeaksi. Lisää loppupuolella salottisipuli myös pannulle. Kaada pekoni-sipuliseos lautaselle, jossa on talouspaperia, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen. Keitä parsa suolatussa vedessä 2-5 minuuttia napakan kypsäksi.

Nosta parsat reikäkauhalla tarjoiluastiaan. Kaada sitruunanmehu niiden päälle. Kierrä myös pari kierrosta mustapippuria myllystä parsojen päälle. Asettele pekoni-sipuliseos parsojen päälle. Koristele silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa heti.

Vihreää parsaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *