Iltapala,  Jälkiruoka,  Kasvisruoka,  Leipominen,  Makea piiras

Omenapannari

Lauantaina oli aamulla aikaiset lätkätreenit. Hallilla piti olla jo kahdeksan jälkeen. Takaisin esikoinen ja mies tulivat vähän ennen yhtätoista. Arvelin esikoisella olevan kova nälkä ja päätin valmistaa tämän omenapannarin. Tähän pannaritaikinaan ei tule lainkaan sokeria ja osa vehnäjauhoista korvataan grahamjauhoilla. Omenoihin tulee 3 tl fariinisokeria, mutta siinä on koko sokerin määrä. Esikoinen piti tästä kovasti ja söi nälkäänsä kolme palaa, kuopus ei ole suuri pannukakun tai lättyjen ystävä ja maistoi maltillisesti. Aikuisille tämä maistui myös hyvin! Ohje on Yhteishyvästä.

Omenapannari

Ohje:

4 omenaa tai 15 pientä kotimaista omenaa

2 tl voita

3 tl fariinisokeria

1 tl kanelia

3 kananmunaa

6 dl kevytmaitoa

2,5-3 dl vehnäjauhoja, joista 0,75-1 dl grahamjauhoja

1 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 225C. Laita kananmunat astiaan ja sekoita maidon kanssa. Lisää jauhot sekoittaen ja myös suola. Jätä turpoamaan. Suikaloi omenat, jos käytät kotimaisia omenoita, jätä kuoret.

Pannaritaikina
Silputut omenat

Sulata voi paistinpannussa. Lisää omenat pannuun, sekoittele. Lisää fariinisokeri ja kaneli. Paista vain hetki, niin että omenat pysyvät kokonaisina. Kaada taikina voideltuun noin 1,5 l vetoiseen vuokaan. Paista 15 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja lisää omenat pannukakun päälle. Jatka paistamista 15-20 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsä. Ripottele pinnalle halutessasi hieman tomusokeria.

Omenat paistuvat
Valmiit paistetut, maustetut omenat
Pannukakku esipaistettu, omenat lisätty, takaisin uuniin 15-20 minuuttia
Valmis omenapannari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *