Samalla viikolla kun tein indonesilaisen kana-nuudelikeiton, tein myös tämän thaimaalaisen lihasalaatin. Tulinen ruoka puhuttelee nyt lämpimillä keleillä. Ostin nämä hyvät sisäfileet ruoholahden Citymarketista. Siellä on erinomainen palvelu lihatiskillä! Pojille vain grillattiin fileet ja keitin uusia perunoita ja tein perussalaatin, koska arvelin heidän vierastavan tätä salaattia.
Tämä salaatti kuuluu kesäkeittiöömme joka kesä ja toimii myös erittäin hyvin vieraille tarjottavaksi! Ohje on samasta Korianteria ja Sitruunaruohoa kirjasta kuin edellinenkin ohje.

Ohje:
2 naudan sisäfileepihviä
1 sitruunanruohonvarsi ohuina viipaleina (vain 8 cm tyvipala)
2 pientä salottisipulia ohuina viipaleina
1 rkl korianterinlehtiä silputtuna
2 rkl mintunlehtiä silputtuna
6-8 salaatinlehteä hyvin pestyinä ja kuivattuina
n. 12 kirsikkatomaattia puolitettuina tai 4 tomaattia lohkoina
Kastike:
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-1 1/2 punaista chiliä hienonnettuna
1 rkl ruokokidesokeria
Reilu 1/2 dl limetinmehua
2 rkl kalakastiketta
Valmista kastike jauhamalla valkosipuli, chilit ja sokeri huhmareessa ja notkista limetinmehulla ja kalakastikkeella.


Silppua ainekset ja sekoita keskenään salottisipulit, sitruunanruohonvarsi ja yrttien lehdet.

Ota lihat ajoissa huoneen lämpöön. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pese ja kuivaa tomaatit ja salaatinlehdet. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja puolita kirsikkatomaatit.
Grillaa tai paista liha mediumiksi ja siivuta. Sekoita lihan joukkoon yrtit ja muut. Lisää myös kastike ja laita tuorekelmu astian päälle ja anna lihan hetki maustua. Noin 10 minuuttia, jos pidät kylmästä lihasta ja vähemmän, jos haluat että liha on yhä lämmintä. Asettele liha salaatin päälle. Levitä kirsikkatomaatit ympärille ja silppua vielä vähän mintun ja korianterin lehtiä päälle. Tarjoa heti!