Aasia,  Grillaus,  Liha,  Lisuke,  Salaatti

Korealainen bulgogi

Kesällä tuli grillattua niin broileria, porsasta kuin välillä nautaakin. Tämä ohje on naudan ulkofileelle, mutta minä päätin tehdä tämän bulgogin sisäfileestä, koska paikallisessa Citymarketissamme on niin hyvä lihatiski.

Kesällä puhuttelevat myös kaikki tuoreet kasvikset, yksi niistä on retiisi, joka on niin raikas ja kauniskin vielä! Myös uudet porkkanat ovat niin herkullisia! Niitä voi laittaa salaattiin, grillata tai syödä ihan sellaisenaan. Tässä lihan lisukkeena on vain maukas porkkana-retiisi salaatti, jossa kasvikset pikkelöidään. Tämä salaatti sopi todella hyvin aasialaisesti maustetun naudan kanssa.

Marinadin tein tuplana, koska halusin myös kastikkeen lihalle. Tee sinäkin, jos kaipaat kastiketta.

Korealainen bulgogi ja porkkana-retiisisalaatti

Ohje:

500 g naudan sisä/ulkofileetä

1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna (paahda itse)

1/2 dl varhais/kevätsipulinvartta silputtuna

Marinadi:

1/2 dl soijakastiketta

2 rkl seesamiöljyä

1 rkl ruokokidesokeria

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Porkkana-retiisisalaatti:

3 porkkanaa

250 g retiisiä

1/2 dl riisiviinietikkaa

2-3 rkl korianteria silputtuna

1 rkl ruokokidesokeria

1/ tl suolaa

Valmista marinadi. Kuori, silppua ja raasta ja yhdistä ainekset kulhossa. Nosta liha astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua muutama tunti tai yön yli. Jos marinoit yön yli, ravistelee kannellista astiaa pari kertaa marinoinnin aikana. Jos käytät ulkofileetä, voit myös siivuttaa lihan valmiiksi ja marinoida ja paistaa siivuina. Sisäfilee on parhain marinoida ja paistaa kokonaisena ja sen jälkeen siivuttaa.

Ota lihat ajoissa huoneen lämpöön. Valmista kastike marinadin aineksista ja laita astiaan odottamaan. Paahda seesaminsiemenet kevyesti ja nosta odottamaan. Silppua kevätsipuli.

Valmista salaatti. Kuori ja raasta porkkanat isolla terällä. Pese ja viipaloi retiisit todella ohuiksi siivuiksi. Sekoita keskenään. Yhdistä etikka, korianteri, sokeri ja suola. Sekoita kastikkeen joukkoon. Anna maustua hetki.

Paista liha grillissä tai pannulla sinulle sopivimmaksi kypsyydeksi. Nosta tarjoiluastiaan ja ripottele päälle seesaminsiemenet ja silputtu kevätsipuli. Tarjoa salaatin kera heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *