Broileri,  Juhlat,  Lisuke,  Pasta

Italialainen sitruunabroileri, feta-orzo ja uunifenkolit

Pääsiäisenä tuntuu usein, että yksi lammasruoka riittää. Siksi teen yleensä myös jotain astetta parempaa broilerista. Tämän ohjeen olen tehnyt jo kahdesti ja se on todella hyvää. Ohuet broilerinfileet paneroidaan kevyesti vehnäjauho-parmesaaniseoksessa ja paistetaan voi-öljyseoksessa. Lopuksi ne koristellaan kapriksilla ja lehtipersiljalla. Kaprikset antavat mukavan suolasen maun, joka tuo tasapainoa kastikkeen sitruunaan.

Orzoa on nykyään hyvin saatavilla monessa kaupassa ja sen pieni muoto antaa mukavan suutuntuman. Voit tarjota orzoa sellaisenaan, mutta feta, oliivit je ruohosipuli lisättynä joukkoon antavat runsautta ja juhlavuutta makuun. Fenkolit ovat ikisuosikkini ja tämä lisuke valmistuu helposti ja siihen tuo myös parmesaani lisää makua. Kaikki ohjeet ovat Glorian ruoka&viinistä. Broileri ja fenkoli 3/2018 ja feta-orzo 2/2013.

Aloita valmistus fenkoleista.

Italialainen sitruunabroileri

400g ohuita broilerin rintafileitä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

3 rkl raastettua parmesaania

3/4 dl vehnäjauhoja

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl voita

1 1/2dl valkoviiniä

2 rkl sitruunanmehua

4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

3 rkl kapriksia

Nuija rintafileitä tarvittaessa hieman ohuemmiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita jauhot ja parmesaaniraaste keskenään. Pyörittele broilerinfileet jauhoseoksessa ja nosta astiaan odottamaan paistamista. Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla. Paista fileet kypsiksi muutamassa erässä noin 3 minuuttia per puoli. Nosta kaikki fileet pannuun ja lisää valkoviini ja sitruunanmehu. Laita kansi päälle ja anna broilerien hautua hetki miedossa lämmössä, 3-4 minuuttia. Laita broilerit tarjouluastiaan ja kaada myös kastike joukkoon. Koristele broilerinfileet lehtipersiljalla ja kapriksilla.

Uunifenkoli

4 pientä fenkolia

3 rkl oliiviöljyä

1/2 tl mustapippuria

1 dl raastettua parmesaania

Aloita valmistus fenkoleista. Leikkaa fenkolit kahteen tai neljään osaan. Poista kova kanta ja vihreät osat. Keitä suolatussa vedessä 10 minuuttia. Nosta reikäkauhalla öljyttyyn uuniastiaan. Voitele fenkolit oliiviöljyllä ja rouhi päälle mustapippuria. Paista fenkoleita uunissa 200 C 15 minuuttia. Ota fenkolit pois uunista ja ripottele niiden päälle raastettua parmesaania. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä.

Feta-orzo 4:lle

2-3 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

4 rkl oliiviöljyä

4 dl kuivaa orzoa

9 dl kasvislientä

1/2 dl hienonnettua ruohosipulia

100g murustettua fetaa

1 dl viipaloituja kivettömiä oliiveja

Mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit pehmeiksi kasarissa öljyssä. Lisää orzo ja jatka paistamista noin 1 minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Lisää kasvisliemi ja peitä kannella. Kypsennä noin 10 minuuttia (paketin ohjeen mukaan) miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen loppupuolella, jos orzo tuntuu vielä raa’alta ja neste näyttää loppuvan. Silppua ruohosipuli ja oliivit. Murusta feta. Ota orzo pois liedeltä ja sekoita joukkoon oliivit, feta ja ruohosipuli. Mausta mustapippurilla. Tarjoa heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *