Aasia,  Broileri,  Jauheliha,  Nuudeli

Pad thai broilerin jauhelihasta arkeen

Olipa päässyt kulumaan pitkä aika blogin päivityksestä! Työrintamalla on ollut todella kiireistä kevään sulun jälkeen ja syyslomakin tuli vietettyä Pyhällä ja silloin lomailin tietokoneesta kokonaan. Ruokaa on päivittäin tehty ja samoja reseptejä olen pitkälti pyörittänyt kuin ennenkin.

Yhtenä päivänä oli taas energiaa etsiä uusia reseptejä ja Yhteishyvän resepteissä tuli vastaan tämä Pad thai. Eri versioita aasialaisesta kanawokista olen tehnyt ennenkin, mutta tämä puhutteli koko perhettä maullaan. Osaksi syynä oli myös se, että siivotessani kuiva-ainekaappia, huomasin että minulla oli vielä kevään Hakaniemen etnisten ruokakauppaoston jälkeen jäljellä sieltä ostettuja nuudeleita. Tämä käyttämäni nuudeli ei ollut pikanuudeli, vaan keittoaika oli 10-12 minuuttia. Lieneekö johtunut siitä, mutta toisin kuin 2-3 keittoajan nuudelit, tämän ei jäänyt kiinni toisiinsa vaan sekoittui tasaisesti jauhelihan ja kastikkeen kanssa. Ja se teki ruuasta paljon paremman ja myös esteettisemmän, kun nuudeli ei ollut yhtä isoa paakkua. Nämä nuudelit olivat japanilaisia kubota nuudeleita ja niissä oli myös hieman punoittava väri.

Pad thain tulisuuden voit määrittää itse Srirachan määrällä, itse laitoin 1,5 tl ja maistui pojille hyvin. Voit myös valita lisukkeiksi suolapähkinöitä tai suolattomia paahdettuja maapähkinöitä. Jos käytät suolallisia, ole silloin maltillinen myös soijakastikkeen kanssa.

Kaaliksi valitsin suippokaalin, joka on juuri nyt syksyllä todella hyvää ja sitä hyvin saatavilla ruokakaupoissa. Lisäksi se on sopivan kokoinen, kun määrä vaikka tässä Pad thaissa on suhteellisen pieni. Lopun voi käyttää vaikka salaatin pohjana.

Pad thai broilerin jauhelihasta

Ohje:

10 cm purjoa

3 kpl kevätsipulia

1-2 valkosipulinkynttä

2 rkl seesaminöljyä

400 g broilerin jauhelihaa

n. 300 g (suippo)kaalia

1 dl suolapähkinöitä

2 rkl soijakastiketta

1-2 tl srirachakastiketta

1 rkl ruokokidesokeria

150-200g nuudeleita

2 kananmunaa

1/ ruukkua korianteria

1 lime

Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Viipaloi kevätsipulit. Jätä kolmannes kevätsipuleista koristeeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi.

Suippokaali

Rouhi suolapähkinät ja leikkaa lime kuuteen osaan. Laita nuudelien vesi kiehumaan. Riko kananmunat astiaan ja sekoita niiden rakenne rikki.

Kuulota sipuleita pannussa seesaminöljyssä ja lisää sitten broilerin jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää kaali pannulle Lisää myös soijakastike, sriracha ja sokeri ja kypsennä 5-7 minuuttia, kunnes kaali pehmenee.

Kypsennä sekoitellen kunnes kaali pehmenee

Keitä nuudelit ja valuta pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa munat pannulle ja sekoittele broilerin ja kaalin kanssa sekaisin ja samalla paistuen. Sekoita nuudelit ja osa korianterista ja halutessasi myös osa suolapähkinöistä joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta ja srirachaa.

Nosta pannu pöytään ja tarjoa lisukkeina loput kevätsipulit, korianteria, pähkinöitä sekä limelohkoja päälle puristettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *