Pasta

Tomaattinen pekoni-rosmariinipasta

Pastaa oli taas tiedossa ja tilauksessa, kun poikien viikon harrastukset alkoivat. Olen tehnyt tätä pastaa K-ruoka.fi ohjeella aiemminkin ja se on maistunut kaikille hyvin. Käytin pastaan yhden kokonaisen chilin ja maussa oltiin hieman rajoilla, että oliko pasta pojille liian tulista vai ei. Joten jos tätä pastaa syö myös lapsi, vähennä chiliä, jos hän ei ole siihen tottunut, paitsi jos käytät esimerkiksi Pirkan mietoa chiliä, silloin voit laittaa kokonaisenkin.

Pastana voit käyttää mitä tahansa pastaa, kunhan pinta on sellainen, että siihen tarttuu hyvin tomaattikastike. Meillä oli tällä kertaa farfallea. Fusilli toimisi myös hyvin sekä penne, jossa on raitaa.

Pidän rosmariinista todella paljon ja se toimi hyvin myös tässä pastassa. Rosmariini on melko voimakas, joten annettua määrää ei välttämättä kannata ylittää. Muista pakastaa loput rosmariininlehdet!

Tomaattinen pekoni-rosmariinipasta

Ohje:

300 g kuiva pastaa

1 pkt pekonia (140g)

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 punainen chili

1/2 rkl oliiviöljyä

1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

2 rkl punaviinietikkaa

1 tlk (Mutti) tomaattimurskaa

1 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

1/2 tl mustapippuria

Lisäksi:

1 tl hienonnettua rosmariinia annoksen päälle koristeeksi

Parmesania

Mustapippuria myllystä

Suikaloi pekoni. Silppua sipulit ja chili sekä rosmariini. Laita oliiviöljy pannulle tai paista ilman sitä pekoni rapeaksi. Lisää loppupuolella sipulit, chili sekä rosmariini. Sekoita ja anna sipulien kuullottua.

Sipulit, chili ja rosmariini
Kuullota sipulit pekonin ruskistamisen jälkeen samassa pannussa

Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja tomaattimurska. Mausta. Hauduta kannen alla 30-40 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita valmiin kastikkeen kanssa. Koristele annos tuoreella rosmariinin silpulla ja tarjoa lisänä parmesaniraastetta sekä pyöräytä kierros mustapippuria myllystä annoksen päälle.

Valmis tomaattinen pekoni-rosmariinipasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *