Sisareni sai hiljattain ensimmäisen lapsensa ja olimme yhtenä arki-iltana katsomassa miten poikien serkkupoika olikaan niin paljon kasvanut ja kehittynyt viime kerrasta. Koska Helsingin sisälläkin menee arki-iltana siirtymiseen aikaa, nappasin meille kaikille ruuan mukaan ja kokkasin sen sisareni luona ja söimme siellä kaikki yhdessä. Näin saimme mahdollisuuden viettää pidempään iltaa yhdessä ja vaihtaa kuulumisia puolin ja toisin.
Uusimmassa Pirkka lehdessä oli tämä Dandan-nuudeleiden ohje, joka nappasi heti silmään nopeana ja herkullisena arkiruokana. Ohjeessa on porsaan jauhelihaa ja olen aiemmin vierastanut sitä, kunnes tein kerran lihapullia porsaan jauhelihasta je ne olivatkin todella meheviä ja herkullisia. Tässä ohjeessa liha paistetaan kuumalla lämmöllä yhdessä chilihiutaleiden kanssa, niin kauan että jauhelihasta tulee tummanruskeaa ja rapeaa. Lisukkeina nuudeleissa oli paahdettuja maapähkinöitä ja kevätsipulia. Kastike valmistettiin soijasta, riisiviinietikasta sekä seesaminöljystä.
Tein meille muille ruuan munanuudelista ja sisarelleni oman annoksen riisinuudelista, koska hänen ruokavalionsa on gluteiiniton. Ruoka maistui myös pojille ja aikuiset kehuivat autenttista makua.
Mukavaa oli nähdä siskoa ja hänen perhettään näin arki-iltana ja maistella samalla lasi lankomiehen viiniä, joka toimii sommellierinä viininmaahantuojana. Kokeile sinäkin rohkeasti porsaanjauhelihaa arkiruuassa, jos et ole sitä ennen tehnyt, tämä ohje toimii koko perheelle.

Ohje:
1 rs porsaan jauhelihaa (400g)
1 ps kevätsipulia
1 dl kuorittuja maapähkinöitä
1/4-1/2 dl rypsiöljyä
1 tl chilirouhetta
4 rkl soijakastiketta
1 rkl seesaminöljyä
2 tl riisiviinietikkaa
1 pkt munanuudeleita (250g)
Ota jauheliha ajoissa huoneen lämpöön. Suikaloi kevätsipuli ja pidä valkoiset ja vihreät osat erillään toisista, niitä käytetään eri aikaan. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla ja nosta astiaan odottamaan. Murskaa pähkinöitä hieman halutessasi.


Yhdistä kastikkeeksi riisiviinietikka, seesaminöljy ja puolet soijakastikkesta astiaan, sekoita.
Mittaa öljy ja chili wokkiin/pannuun ja kuumenna matalalla lämmöllä hetki. Lisää jauheliha ja riko muruiksi lastalla. Lisää kevätsipulin valkoiset osat.

Paista liha kovalla lämmällä tummanruskeaksi ja rapeaksi. Lisää puolet soijakastikkeesta ja pidä kastike lämpimänä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita kastikkeen kanssa. Nosta nuudelit pannulle ja sekoita. Koristele kevätsipulin vihreällä osalla ja maapähkinöillä. Tarjoa heti.