Yhtenä viikonloppuna koko perheen alkoi tehdä mieli itsetehtyä kebabia. Aika ei vain millään antanut periksi yli kolmen tunnin lihanpaistoon. Aloin sitten etsiä ohjetta hakusanalla perjantairuoka ja aika nopeasti vastaan tuli tämä Arlan pitakebab ohje. Tässä lihana on lehtipihvi, joka leikataan suikaleiksi grillaamisen tai paistamisen jälkeen. Me grillasimme pihvit ja siihen ei mennyt kuin muutama minuutti. Valkosipulikastikkeen sekä tomaattikastikkeen tein itse, mutta nekin valmistuivat käden käänteessä. Kaikilla oli niin kova nälkä etten valitettavasti ehtinyt napata yhtään kuvaa valmiista kebabista, mutta kattauksesta ruokineen kyllä. Toivottavasti se kuva riittää sinulle innokkeeksi kokeilemaan tätä supernopeaa, mutta niin herkullista viikonloppuruokaa.

Ohje:
Valkosipulikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl (kevyt)maitoa
Suolaa
Valmista ensin valkosipulikastike jääkaappiin maustumaan. Purista valkosipulinkynnet jogurttiin, lisää muut ainekset, sekoita ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Tomaattikastike:
1/2 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1/2 prk tomaattimurskaa
Suolaa ja mustapippuria.
Silppua sipulit ja kuulota niitä hetki voissa. Kaada pannulle tomaattimurska ja hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sivuun odottamaan. Kastike saa jäähtyä. P.S itse tein tämän tuplana.
Kebab:
500 g lehtipihviä
2 rkl Kebab-maustetta (Santa Maria)
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Lisukkeet:
1 kurkku
1/2 punasipuli
2 tomaattia
1 kerä jäävuorisalaattia
4 pitaleipää
Vihreitä säilyke pepperonipaprikoita
Mausta lihat kebabmausteella ja suolalla. Paista rypsiöljyssä pannulla tai grillaa, mutta sivele silloin pintaan rypsiöljyä. Paista vain 1 minuutti per puoli. Viipaloi ohuiksi siivuiksi ja pane takaisin pannulle ja sekoita tomaattikastike joukkoon.Tai paista pihvit viimeisenä, siivuta ja nosta heti pöytään ja tarjoa tomaattikastike erikseen.
Viipaloi kurkut. Silppua sipuli ja tomaatti. Leikkaa salaatti pienemmiksi paloiksi ja nosta pepperonipaprikat tarjoiluastiaan.
Täytä mielesi mukainen kebab ja nauti heti!

