Tämä ohje tuli vastaan Valion sivuilla, kun etsin ruokaviikkoon ohjeita, jotka olisi nopea valmistaa, maistuisi kaikille ja olisivat tarpeeksi täyttäviä ennen poikien treenejä. Risotto on risotto ja se valmistetaan hartaudella tuoreista raaka-aineista, mutta tällainen suomalaistettu jauheliharisotto sopii oikein oivallisesti kiireiseen arkeen. Ruoka porisi liedellä kypsäksi 10-15 minuutin ajan ja sen aikana ehdin hyvin kattaa pöydän, tehdä salaatin sekä voidella Väinämöisen nappeja. Ruuan valmistukseen meni kokonaisuudessaan maksimissaan 30 minuuttia.
Tässä ruuassa oli paprikaa, joka ei ole perheessämme lämpimänä suuri hitti. Laitoin sitä vain puolikkaan, laita sinä määrä, joka on teidän makuunne sopivin. Laitoin myös Koskenlaskijaa vain puoli purkkia, koska en välitä liian tuhdista mausta. Laita sinä myös tätä itsellesi sopivin määrä, joka on jotain puolen ja kokonaisen purkin väliltä.

Ohje:
400 g jauhelihaa
1 paprika kuutioituna
1 (puna)sipuli
1 tl mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl pitkäjyväistä riisiä
4 1/2 dl vettä
1 prk Koskenlaskija Ruoka&Dippi maustamaton
1 tl basilikaa
Kourallinen kirsikkatomaatteja
Ruskista jauhelija ja lisää lopuksi pannulle myös silputut sipuli ja paprika. Paista kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta mustapippurilla. Murenna päälle kasvisliemikuutio. Lisää tomaattipyre ja riisi. Kääntele ruokaa hetki pannulla. Lisää vesi. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla noin 10-15 minuuttia. Tarkista riisin kypsyys maistamalla. Mausta basilikalla ja lisää Koskenlaskija. Kuumenna ja sekoittele. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla.