Juhlat,  Kasvisruoka,  Lisuke,  Salaatti

Kesäiset lisukesalaatit

Nämä salaatit keräsivät ihastusta ja ohjepyyntöjä kun jaoin ne Instagramissa. Tein salaatit lisukkeiksi poikamme 18-vuotis sukulaissynttäreille. Näissä maistuu kesä ja ne olivat näyttävät. Molemmissa saalaateissa maistuu hunaja, varsinkin tomaatin kanssa yhdistelmä on mainio. Vesimelonisalaatissa on myös tuoretta jalopenoa, mutta sen jätin tällä kertaa pois. Tarjosin myös kastikkeen erikseen, koska kaikki eivät välitä kastikkeen chilistä. Tein myös rinnalle heille perussalaatinkastikkeen. Ohjeet löydät alta, ne ovat 5 hengelle, itse tein annokset reippaasti suurempina, jos en jopa kolminkertaisina. Ohjeet löysin K-ruuan sivuilta.

Tomaatti-punasipulisalaatti

5 kypsää tomaattia (550g)

1 punasipuli

1/2 dl tilliä silputtuna

Kastike:

N. 1/2 dl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

1 tl juoksevaa hunajaa

Suolaa ja mustapippuria

Halkaise tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa sipulit hyvin ohuiksi siivuiksi. Silppua tilli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nosta tomaatit ja sipulit tarjoiluastiaan. Kaada kastike pälle ja ripottele lopuksi tillit.

Vesimelonisalaatti

1 (2kg) vesimeloni

1 (350g) kurkku

250g mansikoita

(1 tuore jalopeno)

1/2 ruukkua tuoretta minttua hienonnettuna

Kastike:

1/2 dl juoksevaa hunajaa

1 tl omenaviinietikkaa

1/2-1 tl chilirouhetta

1 limetin mehu ja kuori

Valmista kastike mittaamalla ainekset kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä muutama minuutti ja nosta pois liedeltä. Kuori ja kuutioi vesimeloni. Poista mansikoista kannat ja leikkaa noin 4 osaan. Siivuta kurkku ja leikkaa 3-4 osaan. Suikaloi jalopeno, jos käytät sitä salaatissa. Laita vihannekset tarjoiluvadille ja kaada kastike päälle tai tarjoa erikseen. Koristele mintulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *