Nämä salaatit keräsivät ihastusta ja ohjepyyntöjä kun jaoin ne Instagramissa. Tein salaatit lisukkeiksi poikamme 18-vuotis sukulaissynttäreille. Näissä maistuu kesä ja ne olivat näyttävät. Molemmissa saalaateissa maistuu hunaja, varsinkin tomaatin kanssa yhdistelmä on mainio. Vesimelonisalaatissa on myös tuoretta jalopenoa, mutta sen jätin tällä kertaa pois. Tarjosin myös kastikkeen erikseen, koska kaikki eivät välitä kastikkeen chilistä. Tein myös rinnalle heille perussalaatinkastikkeen. Ohjeet löydät alta, ne ovat 5 hengelle, itse tein annokset reippaasti suurempina, jos en jopa kolminkertaisina. Ohjeet löysin K-ruuan sivuilta.

Tomaatti-punasipulisalaatti
5 kypsää tomaattia (550g)
1 punasipuli
1/2 dl tilliä silputtuna
Kastike:
N. 1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
Suolaa ja mustapippuria
Halkaise tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa sipulit hyvin ohuiksi siivuiksi. Silppua tilli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nosta tomaatit ja sipulit tarjoiluastiaan. Kaada kastike pälle ja ripottele lopuksi tillit.

Vesimelonisalaatti
1 (2kg) vesimeloni
1 (350g) kurkku
250g mansikoita
(1 tuore jalopeno)
1/2 ruukkua tuoretta minttua hienonnettuna
Kastike:
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 tl omenaviinietikkaa
1/2-1 tl chilirouhetta
1 limetin mehu ja kuori
Valmista kastike mittaamalla ainekset kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä muutama minuutti ja nosta pois liedeltä. Kuori ja kuutioi vesimeloni. Poista mansikoista kannat ja leikkaa noin 4 osaan. Siivuta kurkku ja leikkaa 3-4 osaan. Suikaloi jalopeno, jos käytät sitä salaatissa. Laita vihannekset tarjoiluvadille ja kaada kastike päälle tai tarjoa erikseen. Koristele mintulla.
