Aasia,  Broileri,  Jauheliha,  Riisi

Thaibasilika-broileri

Tämä Instagramista vastaan tullut ohje oli niin hyvä ja helppo valmistaa, että jaan tämän mielelläni myös teille sekä teen tämän myös itse mielelläni uusiksi, jolloin löydän ohjeen helposti omasta blogistani 😉

Tässä käytetään broilerinjauhelihaa ja kaikki ainesosat ovat tuttuja, mutta kaikista kaupoista ei vielä saa thaibasilikaa. Itse laitoin pakasteessa ollutta thaibasilikaa, joka ei näyttänyt niin kauniilta sulatessaan, mutta jonka maku oli yhä tallessa. Leikkasin pienemmäksi ja laitoin kastikkeen joukkoon. Tavallinen basilika on niin erimakuista, että en korvaisi thaibasilikaa sillä, ennemmin vaikka sitten korianterilla.

Ohjeessa on myös tummaa soijakastiketta, jota itse olen ostanut Helsingin Hakaniemen yhdestä etnisestä ruokakaupasta, jos sinulla ei ole tummaa soijaa, korvaa se tavallisella soijakastikkeella.

Ohje:

400 g broilerin jauhelihaa

1 mieto chili silputtuna

1 punasipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1-2 kevätsipulinvartta silputtuna

1/2 ruukkua thaibasilikan lehtiä silputtuna/korianteria silputtuna

Kastike:

1 rkl soijakastiketta

1 rkl tummaa soijakastiketta/tavallista soijakastiketta

2 rkl osterikastiketta

1 rkl kalakastiketta

2 tl (ruskeaa ruokokide)sokeria

1/2 dl vettä

Muut lisukkeet:

Rypsiöljyä

Basmatiriisiä

1 paistettu kananmuna per ruokailija

Silpu kasvikset ja yhdistä kastikkeen ainekset. Paista ensin sipuleja öljyssä ja lisää sitten chili ja lopuksi jauheliha, Paista broileri kypsäksi. Lisää kastike ja thaibasilika. Koristele lopuksi kevätsipulilla, älä enää paista kevätsipulia.

Keitä riisi ohjeen mukaan ja paista kanamunat. Tarjoile valmiina annoksena tai kaikki ainekset erikseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *