Seuraan Instagramissa aktiivisesti ruokasivustoja ja tämä ohje tuli vastaan Goodfooddiscoveries sivustolla ja vaikutti aivan täydelliseltä sunnuntairuualta. Broilerit leivitetään ja leivitysjauhoissa on myös runsaasti mausteita mukana ja sitten kastike ja broilerit kyspyvät kaikki helposti samassa pannussa. Tarjoiluehdotuksena kastikkeen kanssa oli pasta tai riisi, minä valistin niiden sekotuksen eli Orzon, joka toimi täydellisesti. Orzo on jyväpastaa, joka valmistetaan 100% durumjauhoista ja sitä myydään ainakin meidän lähi Citymarketissa. Jyväpasta on pieni, riisimäinen ja se imi kastikkeen hyvin muotoonsa. Ruoka maistui kaikille ja teen sitä varmuudella uudelleen. Ohje: 6-7 broilerin minuuttipihviä (690g) Leivitys: 2 kananmunaa 1,5 dl jauhoja 3/4 dl parmesaaniraastetta (Vaikka Pirkan parhaat valmista) 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1 tl oreganoa…
-
-
Amerikkalainen jauhelihapasta arkeen
Tämäkin ohje tuli Instagramissa vastaan, tämän kertainen amerikkalainen sivusto oli nimeltään Saltandlavender. Amerikkalaisissa ohjeissa on se hankaluus, että aina pitää tarkistaa mitat, mitä cup on millilitroissa. Mutta alkaa siihen jo tottua. Cup on muuten 250 ml. Työpäivän jälkeen oli pojilla nopeasti kiekkoa, joten tarvitsin ruuan, joka valmistuu nopeasti sen jälkeen kun sammutan tietokoneen, mutta ruuan tulee olla myös täyttävää, jotta sillä jaksaa usean tunnin treenit. Täyttävyys ja amerikkalaisuus on tässä ohjeessa Cheddar juusto, jota lisätään kastikkeen joukkoon raastettuna. Lidilistä saa hyvää cheddarraastetta. Tähän ruokaa ostin Citymarketista palan cheddaria, jonka raastoin suoraan kastikkeeseen. Ruoka oli hyvää, tosin aikuiseen makuun melko tuhtia, mutta maistui erittäin hyvin pojille. Ohje: 400 g paistijauhelihaa Oliiviöljyä…
-
Sitruunainen kanapata
Kun syksy saapuu, alkavat pataruuat houkuttelemaan. Tämä ohje tuli vastaan Yhteishyvän sivustolla, kun etsin arkeen sopivaa pataa. Valmistus oli nopea ja pata odotti rauhassa uunissa jälkikasvua, jonka treenit loppuivat melko myöhään. Pata valmistetaan paistileikkeistä ja niistä tulee paljon enemmän makua kuin fileistä. Minulla oli myös puolikas timjami keittiössä, enkä halunnut sen vain kuivuvan hukkaan, joten se pääsi tähän pataan. Ohje: 450 g broilerin maustamaton paistileike 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 ruukku timjamia 1 sitruuna 1/2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1/2 tl sokeria 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa 2 dl ruokakermaa Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Nypi timjamista lehdet. Pese ja raasta sitruunankuori ja puserra mehu.…
-
Tortillavuoka
Tämä tortillavuoka toimii silloin kun iltapalaksi tarvitaan tuhdimpaa ruokaa, vaikka urheileville lapsille. Olen tehnyt tätä nyt muutaman kerran ja sen on ollut kaikilla kerroilla hitti. Ohjekyselyjä on myös tullut aina, kun olen laittanut tästä instagramiin kuvan, joten tässä ohje, joka on helposti löydettävissä myöhemminkin. Tein viimeksi kaksi vuokaa, toisen isomman, toisen pienemmän ja jaoin jauhelihan ja juustoraaste-kerman niihin. Voit tehdä myös vain yhden ison vuuan samalla ohjeella, silloin se on vain hieman tuhdimpi. Kasviksina voit käyttää, mitä kaapistasi milloinkin löytyy. Ohje: 3 tortillalettua 400g jauhelihaa 1 pss Santa Maria jauheliha tacomaustetta 1/2 prk Santa Maria salsaa Muutama kirsikkatomaatti 1/2 punainen paprika 1 kananmuna 2 dl ruokakermaa 2 kourallista (cheddar) juustoraastetta…
-
Thaimaalainen kana-nuudeliwokki
Arkeen tarvitaan paljon nopeita, mutta maukkaita ruokia, jotta arkiruokalistassa on vaihtelua. Huomasin omaa blogia selatessani, ettei siellä ole vielä hyvää ja arkista kana-wokkia. Löysin tämän ohjeen ja valmistin samantein ja se toimi arjessa juuri niinkuin pitikin. Monte raaka-aineet löytyivät kaapistani valmiina ja wokki maistui kaikille. Tämän ohjeen löysin Soppa365 sivustolta. Ohje: 1 pkt maustamatonta broilerin (sisä)fileetä Marinadi: 2 rkl limetin mehua 2 rkl kalakastiketta 2 rkl rypsiöljyä Ripaus suolaa Mustapippuria Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa broileri suupaloiksi ja laita marinadiin maustumaan. 1 porkkana suikaloituna 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna Pieni pala inkivääriä hienonnettuna 1 nippu kevätsipulia hienonnettuna 3 rkl soijakastiketta 3 rkl ruokokidesokeria 1 limetin mehu 1 limetin raastettu kuori 1 punainen…
-
Thai-marinoidut possuvartaat, cashewdippi ja nuudelisalaatti
Tein tämän pääsiäisenä, koska silloin oli enmmän aikaa kokata kastikkeita myöten. Olen tehnyt tämän ohjeen mukaan aiemminkin, mutta tein tämän silloin broilerista. Tällä kertaa päätin tehdä kuitenkin ohjeen mukaan possusta, koska pääsiäisen ruuista moni muu oli jo broileria. Tässä ohjeessa possu marinoidaan kookosmaidossa. Se ei anna vahvaa kookoksen makua, mutta hieman pehmeyttä kuitenkin ja toimii mielestäni erittäin hyvin. Unohdin laittaa possun illalla marinadiin, joten tällä kertaa marinointi kesti 6 tuntia. Lisukkeet valmistuvat nopeasti, cashewdippikin on hyvin helppo valmistaa. Tarjosin osan nuudeleista ilman kasviksia, koska minulla oli myös vieraita lapsia ruokapöydässä, niin varmistin että kaikki saivat syödäkseen. Lisänä tarjosin sweet-chilikastiketta, vaikka nuudelisalaatti oli jo valmiiksi maustettu, koska halusin ainakin omaan annokseeni…
-
Pesto-kanalasagne
Tätä lasagnea olen tehnyt jo 90-luvulta lähtien. Ohjeen olen repäissyt talteen Valion reseptivihosta, joita sai tilata kerran kuussa maksutta kotiin. Tämän irtirepäistyn sivun alalaidassa lukee 4/98 eli 25 vuotta on kulkenut tämä ohje jo mukanani. Tämän lasagnen juusto on Koskenlaskija sulatejuusto, joten lasagne on koostumukseltaan hieman raskaampi kuin tavallinen lasagne, mutta maultaan kyllä todella hyvä. Ja myös hyvää vaihtelua perinteisen lasagnen rinnalle helppona uuniruokana. Teen nykyään aina lasagnet tuore pastasta, kyspyy tasaisemmin ja nopeammin. Ohje: 9 lasagnelevyä 1 pkt broileria (hunajamarinoituja tai marinoi itse 30 minuuttia ennen) 1 sipuli Marinadi: 3 rkl oliiviäljyä 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl hunajaa Mustapippuria ja suolaa Juustokastike: 3 rkl voita 3/4 dl vehnäjauhoja 8…
-
Punajuuri-jauhelihakastike homejuustolla
Punajuuren ja homejuuston yhdistelmä on lyömätön, se toimii aina! Jauhelihakastikkeeseen saa uutta twistiä, kun siihen yhdistää myös punajuuren ja homejuuston. Tämän kastikkeen kanssa kannattaa tarjoilla pastaa, johon kastike tarttuu hyvin, sellainen on esimerkiksi fusilli. Punajuurta riittää kaksi kappaletta ja ne voi ostaa valmiiksi kypsinä, joita esimerkiksi myy oma lähi Citymarket vakuumiin pakattuna. Ota tämä ohje kokeiluun, uskon että pidät siitä! Ohje: 1 sipuli hienonnettuna 400 g jauhelihaa 2 keitettyä punajuurta 2 dl ruokakermaa 1 lihaliemikuutio 1/ 2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 dl homejuustomurskaa Oliiviöljyä 1 pss fusillia Silpu sipuli ja kuulota. Raasta kypsät punajuuret. Lisää jauheliha pannuun ja paista kypsäksi. Lisää punajuuri joukkoon ja sekoita. Mausta ja lisää…
-
Kantonilainen jauhelihakastike
Glorian ruoka&viini lehdessä 8/2022 oli paljon ohjeita, jotka puhutteli ja joita halusin kokeilla. Samana viikonloppuna, kun tein perheelle Fattehia, tein seuraavana päivänä tämän kantonilaisen jauhelihakastikkeen. Tämä kastike tehdään possunjauhelihasta ja sitä saa nykyisin helposti melkein kaikista ruokakaupoista. Suosittelen tekemään nimenomaan possusta en naudasta. Mausteita kannattaa käyttää oman maun mukaan ja itse tykkään ronskimmin maustetusta ruuasta, johon meillä pojatkin ovat jo tottuneet. Tein ohjeen hieman erilailla, kuin lehdessä ja tässä sinulle käyttöön minun mukaeltu ohje. Tarjosin taas kaikki raaka-aineet erikseen, jotta jokainen voi koota itse mieluisimman annoksen. Ohje: 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna 3 rkl rypsiöljyä 400 g possunjauhelihaa 2 dl pakasteherneitä sulatettuna 4 kananmunaa häräsilmiksi paistettuina…
-
Kevyt mansikkavaahto
Tämä ohje on todellakin kulkenut mukanani 90-luvun alusta lähtien. Suosin jälkiruuissa ohjeita, jotka voi tehdä jo edellisenä päivänä. Tämä ohje on myös kevyt lopetus ruualle, jota usein moni suosii raskaampien sijaan. Tämä on samalla hyvä jälkiruoka siihen, että tarjoiluastian voi valita tilanteen mukaan. Olen tehnyt tämän isoon astiaan ja kuljettanut mukanani kylään. Olen myös valmistanut tämän harvemmin käytettäviin kauniisiin pieniin kahvikuppeihin, sekä kuten nyt kuvassa cocktaillaseihin. Annoksen voi myös koristella oman maun mukaan, sitruunamelissan lehdillä, mansikoilla, suklaarakeilla tai melkein millä vain. Tällä kertaa en koristellut annoksia lainkaan. Olen aina ollut kova keräämään reseptejä ja tämä resepti on päässyt mukaani Pentikin mainoslehtisestä, ja sieltä 90-luvun alusta siis… Ohje: 2 dl maustamatonta…