Joskus on hyvä, että ruoka valmistuu vähän siinä sivussa. Niin oli tänään, kun pojilla oli kotiopetuksessa aineita, joita meidän piti opetella yhdessä, kuten kieliä. Paistoin jauhelihan ja laitoin laatikon uuniin kypsymään melkein 50 minuutiksi ja sillä aikaa saimme kouluhommat valmiiksi ja palautettua. Tätä laatikkoa olen tehnyt jo melkein 10 vuotta sitten ensimmäisen kerran. Olen leikannut ohjeen jostain lehdestä, mutta en muista enää mistä. Kodin Kuvalehti ja Me Naiset ovat vahvimmat ehdokkaat… Tämä laatikko maistuu koko perheelle, koska tomaattimurska tuo hyvää mehevyyttä ruokaan ja lihaliemikuutio, soija ja Dijon-sinappi makua myös aikuisetn makuun. Pojat eivät niin riemastu päällä olevista tomaateista, mutta ne kelpasivat kyllä minulle myös poikien ylijääminä.

Ohje:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
1/2 rkl soijakastiketta
2 rkl ketsuppia
1 tl Dijon sinappia
1 tl mustapippuria
1 tlk (yrttimaustettua) tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
750 g pakaste kermaperunoita
2 dl ruokakermaa
3-4 tomaattia
Nosta tarvittavat ainekset pöydälle, myös kermaperunat, jotta ehtivät hieman sulaa, mutta maksimissaan 20 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 225C. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää ruskistuksen loppupuolella soija, Dijon, ketsuppi sekä mustapippuri. Sekoita. Lisää tomaattimurska ja lihaliemikuutio. Anna kiehua hetki. Jos tomaattimurskaa jäi paljon purkkiin, lorauta muutama ruokalusikallinen vettä purkkiin, pyöräytä ja kaada loputkin pannulle.
Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä. Laita perunat ja jauhelihakastike vuokaan ja sekoita. Erottele hieman lusikalla jos perunat ovat yhä kovasti kiinni toisissaan. Kaada ruokakerma tasaisesti vuokaan. Siivuta tomaatit ja asettele kauniisti päälimmäiseksi. Paista 45-50 minuuttia. Kokeile, että perunat ovat varmasti kypsiä. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

