Viimeisenä pääsiäisen pyhänä siirryimme jo tutumpiin makuihin eli lihapulliin. Nämä lihapullat keitettiin kypsiksi hyvin maustetussa tomaattikastikkeessa, johon lisättiin vielä kananmunat kypsymään. Ne olivat todella hyviä. Pidän kovasti ras el hanout mausteseoksesta, jota tässäkin oli, sekä lihapullissa että kastikkeessa. Lisukkeenä tarjosin kuskusta, josta tein pojille maustamattoman version, mutta esikoinen halusi mielellään maustettua versiota. Lisäksi tein avocadosta, kurkusta ja mintusta salaatin, jonka koristelin vielä parmesaanilastuilla. Taginen ohje on Soppa365 sivustolta, muut ovat omia ohjeitani.

Ohje lihapullataginelle:
2 pkt jauhelihaa
3 rkl ruokakermaa
1 rkl korppujauhoja
1 tl sipulijauhetta
1 rl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl ras el hanout maustetta
1/2 tl grillimaustetta
1/4 sitruunan raastettu kuori
Kastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 suippopaprika
Tilkka oliiviöljyä
2 tkl säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 tl sokeria
1 tl punaviinietikkaa
1 tl ras el hanout mausteseosta
1 tl suolaa
Mustapippuria myllystä
Lihapullat
4 kananmunaa
1 dl korianteria hienonnettuna
Laita uuni lämpenemään 200 C. Laita ruokakerma ja korppujauhot astiaan ja anna niiden turvota hetki. Lisää muut aineet astiaan ja sekoita taikina kunnolla sekaisin. Pyöritä itsellesi sopivan kokoisia lihapullia taikinasta. Asettele lihapullat leivinpaperin päälle ja paista uunissa kypsiksi 15-20 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprikat ja poista siemenet. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti ja lisää paprika. Jatka paistamista muutama minuutti. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Lisää sokeri ja etikka. Kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta ras el hanoutilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lihapullat ja anna niiden lämmetä. Tee kastikkeeseen kolot ja riko kananmuna lasiin ja kaada sitten koloihin. Nosta pannu uuniin ilman kantta ja paista 200 C noin 8 minuuttia tai siihen asti kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta uunista ja koristele korianterilla.

Maustettu kuskus:
3 dl raakaa kuskusta
10 kirsikkatomaattia
1/2 sitruunanmehu
1/4 ruukkua lehtipersiljaa
Keitä kuskus pakkausen ohjeen mukaan suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä. Laita kuskus astiaan ja lisää muut ainekset. Sekoita. Tarjoile kylmänä tai lämpimänä.

Avocadosalaatti:
1 salaatti
1-2 avocadoa
1/2 kurkku
1/2 sitruunanmehu
Muutama mintun lehti
Parmesaanisiivuja
Hyvälaatuista oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä ja sormisuolaa
Pese ja silppua salaatti ja laita tarjoiluastiaan. Suikaloi kurkku. Kuutioi avocado ja asettele kurkun kanssa salaatin päälle. Purista sitruunanmehu päälle. Levitä mintun lehdet salaattiin. Kaada hieman hyvää oliiviöljyä päälle. Lisää mustapippuria myllystä ja sormisuolaa. Tarjoa heti.