Aasia,  Broileri,  Jauheliha,  Riisi,  Salaatti

Kanaa vihreässä thaicurrykastikkeessa ja kurkku-ananassalaatti

Vaikka jääkiekko rytmittää vahvasti viikonloppumme, ehdin silti yleensä tehdä ajallisesti vaativamman ruuan ja yleensä myös alkuruuan. Jenkkiviikon ja oman Englanti työviikkoni jälkeen, kaipasimme koko perhe aasian makuja. Siksi söimme lauantaina kiinalaista ja sunnuntaina thaimaalaista ruokaa. Olen tosiaan vasta blogia kirjoittaessani huomannut, miten paljon kotiruokamme vivahtaa Aasiaan. Mutta hyvä niin, se maistuu kaikille ja antaa hyvää lisärepertuaaria.

Tänä sunnuntaina halusin kokeilla kananjauhelista tehtyä mausteista kastiketta, joka tarjoillaan salaatinlehdellä. Tämä oli alkuruokamme ja tästä tulee postaus erikseen. Kastiketta oli kuitenkin niin reippaasti, että tarjosin sitä myös erikseen ja se maistui lapsille oikein hyvin. Alla kuva päivän kattauksestamme. Tänään annan ohjeen pääruuallemme, joka oli lempeän makuinen vihreä thaicurrykastike kanalla ja sen ohessa kurkku-ananassalaatti. Tein molemmat ohjeet ensi kertaa. Salaatissa meni se metsään, että perjantaina ostamani kokonainen ananas oli yhä raaka, joten jouduin tyytymään purkki ananakseen, ei niin hyvä juttu. Noh, ensi kerralla ostan ananaksen aimmin tai ostan valmiiksi kuoritun kaupasta. Hyvänä puolena tässä on se, että saan tulevana viikkona syödä joku aamu tuoretta ananasta aamiaiseksi!

Molemmissa ohjeissa on tuoreita yrttejä, minttua ja basilikaa, mutta päivän ohjeisiin tarvitaan mielummin aasiaversiot eli thaibasilikaa ja aasianminttua. Sain nämä molemmat K-Supermarketista, joka on melko hyvin varusteltu kauppa lähellämme. Jos et saa niitä mistään, käytä sitten perus basilikaa ja minttua. Kaikki ohjeet ovat jälleen Korianteria ja sitruunaruohoa kirjasta hieman mukaillen.

Broilerinjauhelihaa kasvispedillä, kanaa vihreässä currykastikkeessa, kurkku-ananassalatti ja broilerinjauhelihaa eli Larb muan

Ohje:

6 rkl paksua kookosmaitoa kookosmaito purkin pinnalta

4 runsasta tl vihreää currythaitahnaa

1 rs broilerin fileetä

4 dl kookosmaitoa (tarvitset kaksi purkkia kookosmaitoa)

2 kuivattua kaffirlimetin lehteä

1 rkl kalakastiketta

1 prk bambunversoja

1/2-1 punainen chili pieneksi silputtuna

3 rkl thaibasilikaa

Mittaa paksu kookosmaito paksupohjaiseen pataan ja sekoita joukkoon vihreä currytahna. Keitä maitoa miedolla lämmöllä ilman kantta koko ajan hämmentäen noin 5 minuuttia. Laita pataan suupaloiksi paloitellut broilerin fileet. Kypsennä niitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon loput kookosmaidosta eli 4 dl. Ota limetinlehdistä keskivarsi pois ja murusta lehdet pataan. Lisää myös kalakastike ja kiehauta liemi koko ajan hämmentäen. Madalla lämpöä ja hauduta lihaa vielä 15 minuuttia. Lisää joukkoon bambunversot ja hauduta vielä hetki. Lisää silputtu chili ja thaibasilika juuri ennen tarjoilua. Sekoita. Tarjoa lisänä jasmiiniriisiä.

Paksu kookosmaito ja vihreä currytahna padassa.
Chili ja thaibasilika lisättynä vihreään kanacurryyn.
Valmiina syömään.

Ohje kurkku-ananassalaatille:

1 pieni kurkku

1 tl suolaa

2 tuoretta rengasta ananasta

1 tl tuoretta inkivääriraastetta

Kastike:

1/2-1 punainen chili silputtuna

1 tl hummerifondia

1-2 rkl tuoretta limenmehua

2 rkl vettä

1 rkl (ruokokide)sokeria (vähemmän, jos käytät purkki ananasta)

1 tl suolaa

Raidoita kurkun pinta pitkittäin haarukan piikeillä ja hiero suola sen pintaan. Huuhtele kurkku juoksevassa vedessä, taputtele kuivaksi. Viipaloi reiluksi paloiksi ja puolita viipaleet.

Kurkun raidoitus

Pilko ananakset ja sekoita kurkun palojen kanssa. Valmista seuraavaksi kastike. Laita kaikki ainekset, inkivääriä lukuun ottamatta huhmareeseen ja jauha tahnaksi. Lisää kurkun ja ananaksen joukkoon. Raasta inkivääri päälle ja sekoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.