Broileri,  Pasta

Pasta Alfredo broilerilla

Matkustin paljon 1990-luvulla ympäri USA:ta ja siellä tuli useamman kerran syöty ravintoloissa tämä pasta. Pasta Alfredo broilerilla tai ilman löytyy melkein kaikista tutuista amerikkalaisista ketjuravintoloista, jotka silloin 90-luvulla olivat niin erilaisia kuin täällä kotona, Denny’s, Applebee’s, Hard Rock Cafe, Cheesecake factory sekä Olive Garden.

Tässä pastassa maistuu parmesaani, jota höystetään vielä ruokakermalla, joten mikään kevyt ruoka tämä ei ole, mutta toisinaan syötynä, niin kovin maistuva. Ja paljon kuluttaville ei parmesaani huolta tuo. Lisäksi ohjeessa on kolme valkosipulinkynttä, jotka suosittelen kaikki ohjeeseen laittamaan. Parmesaaniraasteena käytin Pirkan Parhaiden valmista raastetta, se toimi oikein hyvin. Muista myös ottaa pastan keitinlientä talteen, tarvitset sitä kastikkeessa. On minulta nimittäin joskus unohtunut…

Ja mikä sai minut palamaan tähän 1990-luvun herkkupastaan, jota söin aina USA:n matkoillani? No uusin Kodin Kuvalehti, siellä tuli vastaan tämä pasta ja jaan mielelläni ohjeen myös teille.

Pasta Alfredo broilerilla

Ohje:

400 g (tuore) fettuccinea

1 sipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä silputtuna

1 pkt broilerin(sisä)fileetä pienemmiksi paloiksi leikattuna

50 g voita

2 1/2 dl ruokakermaa

2-3 dl pastan keitinlientä

2 dl parmessani raasteena, itse tehtynä tai vaikka Pirkan Parhaat parmesaaniraaste

1 tl suolaa

Mustapippuria myllystä

Pinnalle:

Silputtua lehtipersiljaa

Tuoretta raastettua parmesaania

Mustapippuria ja suolaa myllystä reippaalla otteella

Kuori ja silpu sipulit ja leikkaa broileri pienemmiksi paloiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuulota sipuleita siinä hetki. Nosta lämpöä ja lisää broilerin palat. Laita myös pastavesi kiehumaan ja mausta runsaalla suolalla. Muista ottaa keitinvettä talteen!

Lisää kypsän broilerin joukkoon ruokakerma ja pastan keitinlientä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä ja valuta pasta. Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita.

Silpu päälle lehtipersiljaa ja raasta valmiin annoksen päälle vielä hieman parmesaania ja lisää tarpeen mukaan (todennnäköisesti haluat) mustapippuria ja suolaa myllystä. Syö heti!

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *