• Äyriäiset,  Pasta

    Pil pil-pasta

    Heinäkuussa teki grillaamisen ohessa joinakin päivinä mieli myös pastaa. Tämä merellinen pasta tuli vastaan selatessani vanhoja Maku lehtiä. Makumaailma vei myös etelän lämpöön, jonne ei ole nyt hetkeen päässyt, eikä taida päästäkään. Ostin Pirkan parhaat jättiravunpyrstöjä pakasteena ja sulatin ne ohjeen mukaan. Ne piti myös kuoria sulamisen jälkeen sekä suolet tuli poistaa. Tämä pasta on helppo valmistaa ja toimii auringon tuojana myös nyt, kun illat hämärtyvät. Ohje: 2 dl rypsiöljyä 1 1/2 dl valkoviiniä 2 rkl kalakastiketta 1/2 tl paprikajauhetta 1/4 tl mustapippuria 2 punaista chiliä 3 valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 20 jättiravunpyrstöä (pakasteena vaikka Pirkan parhaat) 400g tuorepastaa 2 rkl lehtipersiljaa Sulata jättiravut ohjeen mukaan, huomaa että tähän kuluu…

  • Broileri,  Juhlat,  Pasta,  Ruokaviemiset,  Salaatti

    Broileri-pastasalaatti piknikille tai juhliin

    Olimme heinäkuussa ystävien kanssa veneretkellä ja laitoinkin Instagramiin kuvia broilerisalaatista, jota tein retkellemme evääksi. Tämä ohje on myös Hesarin Ruokatorstaista, josta huomaan nyt blogia kirjoittaessani kerränneeni vuosien varrella aika monta ja hyvää ohjetta talteen. Kirjoitan aina irtirepäistyyn ohjeeseen milloin olen sen tehnyt ensi kertaa. Tässä oli merkintä heinäkuu 2014, mutta Hesarin päivämäärä näyttää olevan 27.6.2013. Ohje on hyvin simppeli ja tarkoitus on tehdä tämä päivää ennen, jotta se maustuu kunnolla jääkaapissa. Juuri ennen tarjoilua lisätään vain rucola joukkoon ja avot, helppo retkieväs on valmis herkuteltavaksi. Ohje: 1 l keitettyä penne tai fusillipastaa (300g raakaa) 1 pkt broilerin sisäfileitä 6 aurinkokuivattua tomaattia 1 1/2 dl hillosipuleita 1 ruukku rucolaa Kastike: 1/2…

  • Grillaus,  Liha,  Salaatti

    Porsaan sisäfilee ja vaahterasiirappinen bbq-kastike sekä avokadosalaatti

    Kesäloman alkuun meille tuli siskoni perheineen kylään. He aloittivat lomansa kesäisessä Helsingissä kaupunkia kiertäen, ostoksia tehden ja meidän kanssa pienellä veneretkellä. Söimme myös illalla meillä sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaina tein kanasouvlakia, jonka ohje on jo blogissa, mutta tätä porsaan sisäfilettä vaahterasiirappisen bbq-kastikkeen kanssa tein ensi kertaa. Tässä ohjeessa tehdään kuiva mausteseos eli rubi ja se hierotaan lihan pintaan ja annetaan maustua kylmässä, puolikin tuntia riittää jo. Porsaanfileet grillattiin kypsiksi ja tarjottiin lämpimän kastikkeen sekä raikkaan salaatin kera. Lisäksi meillä oli pöydässä uusia perunoita. Tämä ohje on Maku lehdestä. Ohje: 800 g porsaan sisäfileetä Mausteseos: 1 tl sinappijauhetta 1tl savupaprikajauhetta 1 tl valkopippurijauhetta 1 tl fenkolinsiemeniä morttelissa jauhettuna 1 tl…

  • Aasia,  Grillaus,  Liha,  Lisuke,  Salaatti

    Korealainen bulgogi

    Kesällä tuli grillattua niin broileria, porsasta kuin välillä nautaakin. Tämä ohje on naudan ulkofileelle, mutta minä päätin tehdä tämän bulgogin sisäfileestä, koska paikallisessa Citymarketissamme on niin hyvä lihatiski. Kesällä puhuttelevat myös kaikki tuoreet kasvikset, yksi niistä on retiisi, joka on niin raikas ja kauniskin vielä! Myös uudet porkkanat ovat niin herkullisia! Niitä voi laittaa salaattiin, grillata tai syödä ihan sellaisenaan. Tässä lihan lisukkeena on vain maukas porkkana-retiisi salaatti, jossa kasvikset pikkelöidään. Tämä salaatti sopi todella hyvin aasialaisesti maustetun naudan kanssa. Marinadin tein tuplana, koska halusin myös kastikkeen lihalle. Tee sinäkin, jos kaipaat kastiketta. Ohje: 500 g naudan sisä/ulkofileetä 1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna (paahda itse) 1/2 dl varhais/kevätsipulinvartta silputtuna Marinadi: 1/2…

  • Aasia,  Broileri,  Grillaus

    Korealainen grillikana

    Kesällä (juu juu, vieläkin on kesä) tuli grillattua paljon. Tämä ohje tuli vastaan Hesarin Ruoka osiossa ja siitä oli niin herkullinen kuva, että se pääsi samana viikonloppuna kokeiluun. Tein sitä kesän aikana kahdellakin eri mökillä. Marinadi on helppo tehdä valmiiksi kotona ja kuljettaa mukaan mökille. Näin kokkailu on helpompaa silloin, kun haluaa myös levätä, eikä jatkuvasti häärätä ruuan parissa…. Tämä marinadi ei olekaan tavanomainen marinadi, vaan jälkimarinadi. Broileri grillataan, maustetaan kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja sen jälkeen marinadi laitetaan broilerien päälle ja annetaan maustua folion alla 10 minuuttia. Itse annoin vähän vähemmänkin, koska porukalla oli nälkä. Tämä ruoka on myös helppo valmistaa, jos paikalla on pieniä lapsia tai ei-niin-tulisesta-ruuasta-pitäviä. Heille…