• Aasia,  Broileri,  Välipala

    Nyhtöbroileri baobun

    Juhannuksena tarvitsimme kahdeksi yöksi yöruokaa, juhannusaatoksi sekä juhannuspäivän yöksi. Toisena yönä meillä syötiin näitä nyhtöbroileri baobuneja. Tein broilerin valmiiksi jo kotona ja lämmitin juhannuksena mökillä uunissa. Broilerin joukkoon tulee kastiketta, jota on aika paljon, joten pakkasin siitä loput mukaan ja ennen lämmittämistä laitoin vuuassa olevan broilerin päälle lisää karamellikastiketta, näin se säilyi hyvin kosteana. Voit täyttää tällä broilerilla, niin hampurilaisia, hodareita kuin baobunekin. Me täytimme tällä kertaa baobuneja, jotka lämmitimme grillissä ja broilerin lisäksi baobuniin täytettiin päivällä yli jääneellä coleslaw:lla. Tein tämän colesawnin Hanna Himankan uudella Mimmit Grillaa ohjeella. Voit laittaa väliin broilerin lisäksi kasviksia, joko pikkelöiden jos käytät baobuneja tai kasviksia sellaisenaan, jos täytät hampurilaisia tai voit ostaa coleslawn…

  • Aasia,  Broileri,  Keitto,  Nuudeli

    Vihreä curry kana-nuudelikeitto

    Saan usein kuulla, että syömme usein aasialaisvaikutteisia ruokia ja niin se taitaa ollakin. Meillä täällä kaikki pitävät hieman tulisesta ruuasta. Pidän myös näistä ruuista, joista jokainen saa koota oman näköisen annoksensa, näin me vanhemmat saamme syödä kaikkea, mistä itse pidämme ja pojat voivat laittaa lisukkeet omien ruokamakujensa mukaan. Nykyään syömme oikeastaan kaikki kaikkea. Tämän keiton tein eräs kesäkuun arki-ilta ja vaikka ohjeessa oli ohjeet currypasteen valmistukseen, niin otin sen valmiina purkista. Käytin tällä kertaa vihreää currypastea, mutta jos sinulla kaapissa vihreän sijaan punaista tai keltaista, niin ne käyvät yhtä hyvin myös. Ohje on kirjasta nimeltä Korianteria ja sitruunaruohoa-kaakkoisaasialaisen keittiön parhaat. Ohje: 1/2 dl rypsiöljyä 2-3 rkl vihreää currytahnaa 5 dl…

  • Grillaus,  Iltapala,  Jauheliha,  Nakki

    Sloppy Joe -jauhelihahodarit

    Etsin juhannukseksi kahta yöruokaa, jotka voisin valmistaa mahdollisimman pitkälle kotona valmiiksi. Vuoden 2019 Glorian ruoka&viini lehdestä tuli vastaan tämä Meri-Tuuli Väntsin Sloppy Joe ohje ja se puhutteli heti. Tekisin kastikkeen kotona valmiiksi ja mökillä jäisi vain lisukkeiden valmistus jäljelle. Hodareiden väliin tulee jauhelihakastiketta ja cheddarkastiketta sekä myös grillattu nakki. Lisäksi hodarin päälle voi laittaa lisukkeeksi jalopenoviipaleita, pikku suolakirkkuja tai kevätsipulia. Jauhelihakastike oli todella maukas, onhan siinä mausteitakin aika lista. Tein 12 hengelle 800g jauhelihaa ja onneksi hodarisämpylöitä oli ostettu paljon, koska nälkäisimmät söivät näitä 5 kpl. Vaasanin Soft dogit ovat mielestäni parhaimmat. Juhannusyönä ei tullut otettua niin hyvää kuvaa hodarista, joten toivon että teksti houkuttelee kokeilemaan, vaikka kuva on häilyvä…