Punajuuren ja homejuuston yhdistelmä on lyömätön, se toimii aina! Jauhelihakastikkeeseen saa uutta twistiä, kun siihen yhdistää myös punajuuren ja homejuuston. Tämän kastikkeen kanssa kannattaa tarjoilla pastaa, johon kastike tarttuu hyvin, sellainen on esimerkiksi fusilli. Punajuurta riittää kaksi kappaletta ja ne voi ostaa valmiiksi kypsinä, joita esimerkiksi myy oma lähi Citymarket vakuumiin pakattuna. Ota tämä ohje kokeiluun, uskon että pidät siitä! Ohje: 1 sipuli hienonnettuna 400 g jauhelihaa 2 keitettyä punajuurta 2 dl ruokakermaa 1 lihaliemikuutio 1/ 2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 dl homejuustomurskaa Oliiviöljyä 1 pss fusillia Silpu sipuli ja kuulota. Raasta kypsät punajuuret. Lisää jauheliha pannuun ja paista kypsäksi. Lisää punajuuri joukkoon ja sekoita. Mausta ja lisää…
-
-
Kantonilainen jauhelihakastike
Glorian ruoka&viini lehdessä 8/2022 oli paljon ohjeita, jotka puhutteli ja joita halusin kokeilla. Samana viikonloppuna, kun tein perheelle Fattehia, tein seuraavana päivänä tämän kantonilaisen jauhelihakastikkeen. Tämä kastike tehdään possunjauhelihasta ja sitä saa nykyisin helposti melkein kaikista ruokakaupoista. Suosittelen tekemään nimenomaan possusta en naudasta. Mausteita kannattaa käyttää oman maun mukaan ja itse tykkään ronskimmin maustetusta ruuasta, johon meillä pojatkin ovat jo tottuneet. Tein ohjeen hieman erilailla, kuin lehdessä ja tässä sinulle käyttöön minun mukaeltu ohje. Tarjosin taas kaikki raaka-aineet erikseen, jotta jokainen voi koota itse mieluisimman annoksen. Ohje: 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna 3 rkl rypsiöljyä 400 g possunjauhelihaa 2 dl pakasteherneitä sulatettuna 4 kananmunaa häräsilmiksi paistettuina…