• Aasia,  Jauheliha,  Nuudeli

    Malesialainen hakka mee

    Olen Glorian Ruoka&Viini kestotilaaja ja saan tarjouksia suoraan sähköpostiini, kun heiltä ilmestyy erikoisnumeroita. Kestotilaaja saa tilata erikoisnumerot hieman irtomyyntiä edullisemmalla hinnalla. Olen tilannut ainakin Italia numeron ja nyt viimeisimpänä Aasia numeron. Aasia painoksessa oli todella paljon houkuttelevia ohjeita, eivätkä ne edes olleet kovinkaan monimutkaisia valmistaa. Heti seuraavana viikonloppuna valikoitui kokeiluun tämä malesialainen hakka mee. Melkein kaikki ainekset löytyi jo kotoa, vain osterikastiketta piti ostaa. Tämä ohje tehdään porsaanjauhelihasta ja meillä siitä piti koko perhe-paljon. Uskon että toimii toimii myös broilerin jauhelihana hyvin, mutta ei naudasta tehtynä. Muokkasin tätä ohjetta vähän omaan makuuni ja lisäsin roppakaupalla annoksen päälle Pirkan Parhaiden rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä. Tein meille tätä tupla-annoksen, koska pojat syövät jo…

  • Jauheliha,  Riisi,  Risotto

    Jauheliharisotto

    Tämä ohje tuli vastaan Valion sivuilla, kun etsin ruokaviikkoon ohjeita, jotka olisi nopea valmistaa, maistuisi kaikille ja olisivat tarpeeksi täyttäviä ennen poikien treenejä. Risotto on risotto ja se valmistetaan hartaudella tuoreista raaka-aineista, mutta tällainen suomalaistettu jauheliharisotto sopii oikein oivallisesti kiireiseen arkeen. Ruoka porisi liedellä kypsäksi 10-15 minuutin ajan ja sen aikana ehdin hyvin kattaa pöydän, tehdä salaatin sekä voidella Väinämöisen nappeja. Ruuan valmistukseen meni kokonaisuudessaan maksimissaan 30 minuuttia. Tässä ruuassa oli paprikaa, joka ei ole perheessämme lämpimänä suuri hitti. Laitoin sitä vain puolikkaan, laita sinä määrä, joka on teidän makuunne sopivin. Laitoin myös Koskenlaskijaa vain puoli purkkia, koska en välitä liian tuhdista mausta. Laita sinä myös tätä itsellesi sopivin määrä,…