Ennen joulua tein viikonloppuna tämän lihapadan, jonka annoin kunnolla hautua liedellä, kun pojilla oli lätkätreenit vielä. Ostin naudan sisäpaistin Citymarketista ja liha oli todella ensiluokkaista. Myös pojat pitivät tästä todella paljon, vaikka alkuun vähän epäilin. Punainen thai-currytahna vie makumaailmaan taas Aasiaan, joten tein lisukkeeksi raitaa ja naan-leipää itse. Riisinä oli basmatiriisiä, sekä mango-chutneyta. Tulista tämä ruoka ei ollut lainkaan, ainakaan meidän makuumme, vaikka laitoin currytahnaa reippaasti. Ohje on Yhteishyvästä. Ohje: 700 g naudan(sisä)paistia 2 punasipulia 3-4 valkosipulinkynttä 2 rkl öljyä 3 rkl paseerattua tomaattia (Pomi) n 1 rkl punaista thai-currypastea 5 dl lihalientä 1 tl jeeraa Lisäksi: Lehtipersiljaa ja turkkilaista jogurttia koristeluun Sekä basmatiriisiä ja mangochutneyta Suikaloi paisti. Kuori ja…
-
-
Valkosuklaapannacotta passionkastikkeella sekä waldorfin salaatti
Vietimme joulun anoppilassa ja minun vastuullani olivat jälkiruuat ja kattaminen. Jouluna söimme klassikkojouluruokia ja lisäksi tein waldorfin salaattia alkupalapöytään kalojen ja muiden klassikoiden lisäksi. Valkosuklaapannacottaa passionilla olen tehnyt jo yli 10 vuotta. Sen voi valmistaa jo edellisenä iltana, niin se keventää hyvin juhlapäivän kokkailua. Passion on juhlava hedelmä, jota tulee harvemmin syötyä, enemmän ulkomailla, kun pääsee lomilla hyviin aamiaisbuffetteihin. Molemmat ohjeet ovat Maku-lehdestä. Waldorfin kastiketta tosin kevensin hieman maustamattomalla jogurtilla, koska en pidä niin raskaan makuisista kastikkeista, jotka valmistetaan pelkästään ranskankermasta. Ohje valkosuklaapannacotta passionkastikkeella (6 annosta): 3 kpl liivatelehteä 1 vaniljatanko 4 dl kahvikermaa 1/2 dl sokeria 100 g valkosuklaata Päälle: 6 kpl passionhedelmää 3 tl sokeria Liota liivatteita kylmässä…
-
Kylmä glögimocktail, pasta primavera, munakoisolevite sekä mascarponevaahto
Vielä oli jäljellä yhdet kummit, jotka tulivat tapaamaan poikia ennen joulua sekä vaihtamaan paketteja. Takana oli pitkä työpäivä sekä hallikuskausta niin Malmille kuin Nordiksellekin. Pääsin vasta puolenyön jälkeen selailemaan Glorian ruoka & viini lehtiä ja etsimään sopivaa tarjottavaa arki-iltaan, joka valmistuisi helpoisti, olisi kuitenkin jotain arjesta poikkevaa ja toimisi myös gluteiinittomana. Pasta primavera on tietysti kevät pasta ja raaka-aineet suosivat kevätkautta, mutta nyt se valikoitui myös joulukuun pöytään, koska halusin testata pastan, se valmistuisi nopeasti, maistuisi varmuudella kaikille ja uni alkoi painaa jo kahden lehden jälkeen luomia. Munakoisoa minulla oli myös valmiina ja se piti käyttää pois ennen joulua, joten munakoisolevite pääsi myös kokeiluun ja ai että se oli hyvää!…
-
Lyonin kana
Tämä Glorian ruoka ja viini lehden ohje on nyt tullut niin monessa kohdassa vastaan, että pakko sitä oli itsekin kokeilla. Myös pataruuat näin iltojen kylmetessä ja pimeyden vallatessa maailman alkavat tuntumaan erittäin hyviltä viikonloppuruoka vaihtoehdoilta. Lyönin kana oli varsinkin vanhempien makuun, mutta maistui pojille myös. Terttutomaattien ohjeen olen jakanut jo aiemminkin, mutta tässä se vielä uusiksi. Ohje: 1 pkt broilerin rintafileetä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria myllystä 2 rkl + 2 rkl voita 1 1/2 dl punaviinietikkaa 6 valkosipulinkynttä 1 laakerinlehti 1 1/2 dl kanalientä 2 rkl tomaattipyrettä 200 g ranskankermaa 1/2 ruukkua rakuunaa Lisäksi: 1/2 ruukkua rakuunaa Pitkäjyväistä riisiä Aloita laittamalla uuni lämpenemään 225 C. Silppua valkosipulinkynnet. Levitä…
-
Ramen-keitto, mango-kookossmoothie, cantaloupe-shotti, inkivääri-limettibooli sekä hedelmät sitruunaruoholiemessä
Kutsun ennen joulua poikien kummeja tapaamaan poikia, syömään sekä tietysti vaihtamaan paketteja. Poikien lätkän vuoksi yhteisen ajan löytäminen on joskus todella haastavaa. Tänä lauantaina esikoisen treenit loppuivat 10:15 ja kuopuksen matsi alkoi 15:00, joten siihen väliin jäi hyvin kummien mentävä rako lounaan merkeissä. Tämän perheen aikuiset ovat kasvissyöjiä, mutta lapset sekäsyöjiä. Halusin keksiä ruuan, joka sopii kaikille ja jonka saan valmiiksi 11:30 mennessä ja on kuitenkin arkiruuasta poikkeavaa. Tällaiseksi ruuaksi valikoitui ramen-keitto, jossa jokainen voi täyttää oman lautasensa oman makunsa mukaan, niin aikuiset kuin lapsetkin. Ramenin lisäksi halusin pöytään myös jotain muuta erikoisempaa. Glorian ruoka & viini lehtiä selatessani vastaan tulivat mango-kookossmoothie, cantaloupe-shotti sekä inkivääri-limettibooli, joka oli tietysti ilman alkoholia.…
-
Pasta alla Norma
Tein viime viikonloppuna tätä munakoisopastaa, koska innostuin noista Lidilin kauniista ja kapeista purpuran värisistä munakoisoista. Munakoisojen itkettämiseen ja paistamiseen menee hetki, mutta tämän pastan maku maksaa kyllä vaivan. Tässä sinulle siis oiva kasvispastan ohje, Pasta alla Norma. Ohje on Soppa365 sivustolta. Ohje: 2 munakoisoa (500 g) 500 g pastaa 80 g pecorino juustoa Suolaa Oliiviöljyä Tomaattikastike: 1 sipuli 4 valkosipulinkynttä Oliiviöljyä 400 g (Mutti) tomaattimurskaa 2 dl vettä 1/2 dl punaviiniä 1/2-1 tl suolaa 2 tl sokeria Mustapippuria Tuoretta basilikaa Huuhtaise munakoisot ja leikkaa niiden päät pois. Viipaloi munakoisot noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja jätä munakoisot itkemään noin puoleksi tunniksi. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit.…
-
Parmankinkku-viikuna-spaghetti Le Gruyére kilpailun finaalissa
*Kaupallinen yhteistyö Switzerland Cheese Marketing Nordics” Osallistuin ohjeellani Le Guyére AOP:n järjestämään reseptikilpailuun ja pääsin kahdeksan finalistin joukkoon! Anna.fi sivuilla voi nyt äänestää parasta ohjetta. Voittaja ohjeen tekijä palkitaan juustomatkalla Sveitsiin ja äänestäjien kesken arvotaan 150€ lahjakortti Decanteriin. Kiitos äänestäsi! <3 Tässä linkki äänestykseen: https://anna.fi/kilpailut/koukuttavat-herkut-juustosta-aanesta-suosikkisi-ja-voita-lahjakortti