• Alkupala,  Jouluinen ruoka,  Juhlat,  Kasvisruoka,  Lisuke,  Salaatti

    Vihreät pavut fetapedillä

    Jouluun kuuluu klassikkoruuat vahvasti, mutta salaattien kautta yritän hakea aina vähän vaihtelua ja mikä sen helpompaa, kun Instagram pursuaa mitä herkullisimpia ohjeita aina sesongin mukaan. Otin ensi kertaa kokeiluun nämä pavut ja en todellakaan viimeistä kertaa. Nämä pavut pääsevät sekä joulupöytään, että muihinkin sesongin juhlapöytiin uudelleen. Ohje on Kalejunkie tililtä instagramista. Ohje: 500 g papuja 2 rkl kuorittuja, murskattuja pistaaseja 1 tl kanelia 1 rkl voita 2 rkl granaattiomenansiemeniä Kastike: 250 g fetajuustoa 2 dl kreikkalaista jogurttia 3 tl tuoretta sitruunanmehua 3 tl oliiviöljyä 2 valksoipulin kynttä Ryöppää pavut suolatussa vedessä 2-4 minuuttia ja laita ne sitten astiaan, jossa on jäitä ja vettä. Nosta jäähtyneet pavut pois astiasta reikäkauhalla. Tee…

  • Alkupala,  Kasvisruoka,  Lisuke,  Ruokaviemiset,  Salaatti

    Värikäs punakaalisalaatti

    Saimme kutsun Itsenäisyyspäivänä kylään ja lupasin tuoda salaattia tullessani. Olin tallentanut jo aiemmin puhelimeeni tämän värikkään salaatin ohjeen tulevaisuutta varten Mediterrinean Diet Plan sivustolta ja nyt tuli aika tehdä se. Minun piti kuljettaa salaatti muutaman kilometrin matka, mutta autolla, joten päädyin sekoittamaan salaatin vasta perillä ja kastikkeen kuljetin myös erikseen, ettei salaatti vettyisi matkalla liikaa. Ohje: 1/4 punakaalia pieneksi raastettuna juustohöylällä tai mandoliinilla 1 kurkku kuutioituna 1 punainen (makea) paprika kuutioituna 2 kevätsipulin vartta silputtuna Kourallinen tuoretta korianteria 3 ruokalusikallista granaattiomenan siemeniä (Pirkka pakaste) Kastike: 3 rkl oliiviöljyä 2 tl granaattiomenan nestettä 1 tl Dijon sinappia 1 tl kuivattua minttua 2 valkosipulia hienoksi silputtuna 1 tl hunajaa 1 tl valkoviinietikkaa…