Olin perjantaina vasta klo 19 jälkeen työmatkalta kotona, joten ruoka piti saada nopeasti illalla pöytään. Fajitas sopii näihin iltoihin hyvin. Olin ostanut raaka-aineet jo torstaina, sillä välin kun esikoinen oli lätkätreeneissä. Ennakointi on tarpeen tämän kaltaisissa päivissä.
Marinoin kanafileet ja grillasimme ne grillissä ulkona. Lisukkeeksi tein paprika-sipulipaistoksen, guacamolen, nopean version pico de gallosta ja tacokastikkeen kermaviilistä. Letuiksi ostin tällä kertaa maissi-vehnälettuja, niissä on mielestäni hieman parempi maku kuin pelkästään vehnästä tehdyissä tortillaletuissa.

Ohje:
1 rs kanan maustamattomia (sisä)fileitä
1 pss Santa Maria Fajitas mausteseos
1/2 dl oliiviöljyä
Sekoita maustejauhe oliiviöljyyn ja lisää kanat marinoitumaan vähintään 30 minuutiksi. Kun kaikki muu on valmista, grillaa tai paista kanat pannulla. Leikkaa suupaloiksi.

Pika pico de gallo:
4 luumutomaattia
1/2 hopeasipulia pieneksi silputtuna
1/2-1 ruukku korianteria
1/2 punainen chili pieneksi silputtuna
1 puristettu limen mehu
Mustapippuria ja suolaa
Puolita tomaatit ja poista siement. Siivuta ja silppua pieneksi. Silppua hopeasipuli niin pieneksi kuin saat, samoin chili. Laita kaikki astiaan ja silpu joukkoon korianteri ja purista limen mehu päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.

Sipuli-paprikapaistos:
3 paprikaa eri värisinä
2 (puna)sipulia
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria
Suikaloi pestyt paprikat ja kuoritut puolikkaat sipulit. Paista pannulla rapean kypsiksi ja mausta. Tee tämä toiseksi viimeisenä eli ennen kanan paistamista, jotta ovat lämpimiä, kun syötte.


Guacamole:
2 kypsää avocadoa
1/2 purkkia kermaviiliä
1 Santa Marian Guacamole maustepussi
Kuori avocadot ja poista kivi. Laita kaikki astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.
Taco-kastike:
Taco mausteseos
1 prk kermaviiliä.
Sekoita keskenään kermaviili ja mausteseos. Anna maustua jääkaapissa hetki.
Lisäksi:
Tortillalettuja tarpeellinen määrä. Lämmitä uunissa 10 min pussista poistettuna, folioon käärittynä 180 asteessa.

