Esikoisella oli lauantaina lätkän aamutreenit 8:15-10:15 ja tein hänelle tukevan aamiaisen. Arvasin hänellä kuitenkin olevan treenien jälkeen kova nälkä, mutta olisi kuitenkin liian aikaista meille muille syödä lounasta, joten päätin tehdä tämän pikashakshukan, jonka ohje on Yhteishyvästä. Kikherneitä tulee käytettyä harvemmin, mutta joka kerta ne toimivat ruuassa ja maistuvat hyviltä.
Tämä sopi tarkoitukseensa erittäin hyvin ja tarjosin sen paahdetun paahtoleivän kanssa. Olen muuten siirtynyt paahtoleivässä Vaasanin Makuleipään, joka on juureen leivottu ja mielestäni parempi kuin perinteinen Fazerin. Pakettikin on pienempi, niin siitä harvoin menee yhtään hukkaan.
Tee tämä shakshuka, kun sinulla on rauhallinen aamu, vaikka tuleva Isänpäivä tai brunssi ystävien kanssa tai, kun kello on liian vähän lounalle, mutta pelkkä voileipä ei riitä.

Ohje:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 tlk kikherneitä (240g)
2 rkl oliiviöljyä
1 prk chilimaustettua tomaattimurskaa (370g)
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
4 kananmunaa
50 g fetajuustoa
1/2 ruukkua korianteria
Silpu sipulit ja paprika sekä laita kikherneet valumaan siivilään. Kuulota sipulisilppua ja paprikoita hetki öljyssä.

Lisää tomaattumurska. Sekoita. Lisää seuraavaksi kikherneet.


Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat kastikkeen joukkoon ja riko kananmunat ensin lasiin ja kaada ne lasista pannulle.

Peitä pannu kannella ja paista niin, että valkuaiset hyytyvät, mutta keltuainen jää vielä juoksevaksi. Ripottele lopuksi kananmunien pinnalle hieman suolaa. Pilko tai murenna feta pieniksi paloiksi. Lisää lopuksi feta pannulle ja anna hieman sulaa. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa leivän kera.
