Aamiainen,  Iltapala,  Kasvisruoka,  Suolainen piiras

Shakshuka

Esikoisella oli lauantaina lätkän aamutreenit 8:15-10:15 ja tein hänelle tukevan aamiaisen. Arvasin hänellä kuitenkin olevan treenien jälkeen kova nälkä, mutta olisi kuitenkin liian aikaista meille muille syödä lounasta, joten päätin tehdä tämän pikashakshukan, jonka ohje on Yhteishyvästä. Kikherneitä tulee käytettyä harvemmin, mutta joka kerta ne toimivat ruuassa ja maistuvat hyviltä.

Tämä sopi tarkoitukseensa erittäin hyvin ja tarjosin sen paahdetun paahtoleivän kanssa. Olen muuten siirtynyt paahtoleivässä Vaasanin Makuleipään, joka on juureen leivottu ja mielestäni parempi kuin perinteinen Fazerin. Pakettikin on pienempi, niin siitä harvoin menee yhtään hukkaan.

Tee tämä shakshuka, kun sinulla on rauhallinen aamu, vaikka tuleva Isänpäivä tai brunssi ystävien kanssa tai, kun kello on liian vähän lounalle, mutta pelkkä voileipä ei riitä.

Shakshuka

Ohje:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

1 tlk kikherneitä (240g)

2 rkl oliiviöljyä

1 prk chilimaustettua tomaattimurskaa (370g)

1 tl juustokuminaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

4 kananmunaa

50 g fetajuustoa

1/2 ruukkua korianteria

Silpu sipulit ja paprika sekä laita kikherneet valumaan siivilään. Kuulota sipulisilppua ja paprikoita hetki öljyssä.

Kuulota sipuleita ja paprikaa

Lisää tomaattumurska. Sekoita. Lisää seuraavaksi kikherneet.

Tomaattimurska lisätty sipulien ja paprikan joukkoon
Lisää valutetut kikherneet

Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat kastikkeen joukkoon ja riko kananmunat ensin lasiin ja kaada ne lasista pannulle.

Paista kananmunat niin että valkuainen hyytyy

Peitä pannu kannella ja paista niin, että valkuaiset hyytyvät, mutta keltuainen jää vielä juoksevaksi. Ripottele lopuksi kananmunien pinnalle hieman suolaa. Pilko tai murenna feta pieniksi paloiksi. Lisää lopuksi feta pannulle ja anna hieman sulaa. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa leivän kera.

Shakshuka ja haudutettua teetä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *