Kerroin jo aiemmin, että uusimmasta Glorian ruoka&viini lehdestä pääsi heti kokeiluun kreikkalaiset uunilihapullat. Niin pääsivät myös nämä karitsasouvlakit. Tein tämän yhtenä lauantaina, kun mieleni teki hyvää ruokaa ja ehkä lasillista viiniä sen kanssa. Päivä oli kuitenkin kovin kiireinen poikien lätkien kannalta, joten ennenkuin minä lähdin kuopuksen kanssa vuorostani hallille, tein kaiken mahdollisen jo valmiiksi.
Tein siis jogurttikastikkeen jääkaappiin odottamaan. Valmistin jälkimarinadit karitsalle ja niistä kaksi versiota, toisessa oli valkoviiniä ja toisessa valkoviinietikkaa eli poikien versio oli ilman valkoviiniä. Koska kyseessä on jälkimarinadi ja lihaa ei siinä vaiheessa enää paisteta, ei lasten annoksessa voi olla marinadia, jossa on alkoholia. Lisäksi katoin pöydän ja nostelin salaatin ainekset valmiiksi esille.
Ja koska jääkaapissa oli jo muutama päivä ollut vihreitä pikkupaprikoita odottamassa sopivaa grillaushetkeä, voitelin myös ne kevyesti öljyllä grillattavaksi Pimientos de padroneiksi. Tunti ennen treeneistä paluuta, soitin miehelleni, että nostaa lihan huoneenlämpöön ja leikkaa sen sopivan kokoisiksi paloiksi. Sain Citymarketista todella hyvän näköistä vakuumin pakattua Reinin lihan karitsan ulkofileetä.
Kotiin tultuani ruoka valmistui nopeasti, mies grillasi ja marinoi lihat sekä grillasi pikkupaprikat ja minä tein salaatin.

Kreetalaiset lammassouvlakit:
600 g karitsan ulkofileetä
Jälkimarinadi:
4 valkosipulinkynttä
3 rosmariininoksaa
3/4 dl valkoviiniä
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua chiliä
1 dl oliiviöljyä
Varrastikkuja
Leikkaa liha noin 3cm kuutioiksi, mausta mustapippurilla ja suolalla. Tikuta vartaisiin. Jos käytät puisia, muista liottaa niitä hetki. Anna lihojen olla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Valmista jälkimarinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

Grillaa vartaita noin 10 minuuttia välillä käännellen. Siirrä vuokaan ja kaada marinadi päälle. Laita folio päälle ja anna maustua 10 minuuttia. Nosta lihat pois marinadista ja asettele tarjolle.


Jogurttikastike:
1 valkosipulinkynsi
2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
100 g fetaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta oreganoa silputtuna
Kuori ja hienonna valkosipuli, lisää se jogurttiin. Raasta pesty sitruunankuori ja lisää se murustetun fetan ja mustapippurin ja oreganon kanssa jogurtin joukkoon. Anna maustua hetki kylmässä.

Tomaattisalaatti:
400 g keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
1 kesäsipuli
1/2 kurkku
2 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa
1/2 ruukkua minttua
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
Pese ja raasta sitruuna sekä purista siitä mehua. Viipaloi sipuli ja puolita tomaatit. Kuori ja halkaisie kurkku, poista siemenet ja siivuta. Silppua mintun lehdet. Yhdistä ainekset, kääntele ja anna maustua hetki.
