Aasia,  Liha,  Riisi

Kiinalainen hapanimeläpossu

Kesän lopussa lakoi tuntumaan, että nyt on grillattu jo tarpeeksi eikä kesäinen grilliruoka enää houkutellut. Viileämmät ilmat saivat muutenkin kaipaamaan keittoja, patoja sekä perusarkiruokia, kuten meillä carbonaraa, jota jääkiekkoa harrastavat poikamme usein haluavat syödä.

Jääkaapissa oli kuitenkin porsaan sisäfile, jonka viimeinen käyttöpäivämäärä lähestyi uhkaavasti, joten aloin googlaamaan sille ohjetta. Hyvin nopeasti vastaan tuli Meillä kotona sivuston Kiinalainen hapanimeläpossu. Senkin uhalla, että ohjeessa oli ananasta, joka on aika rajan vetäjä meidän perheessä, tein ohjeen. Pilkoin ananaksen melko pieniksi paloiksi, joten ne sai halutessaan myös pois. Mutta jos oikein muistan, en nähnyt ruokailun jälkeen kenenkään lautasella ananaksen paloja. Tässä sinulle oiva ohje porsaan sisäfileen käyttöön, jos grillaus ei innosta ja kiinalainen hapanimelä yhdistelmä houkuttaa.

Kiinalainen hapanimeläpossu

Ohje:

1 porsaan sisäfilee

1 vihreä paprika

1 tuore punainen chili

1 prk ananas paloja

2 vartta kevätsipulia

1/2 rkl rypsiöljyä

1 valkosipulinkynsi

1 tl seesamiöljyä

4 rkl fariinisokeria

2 rkl soijakastiketta

2 rkl ketsuppia

2 rkl ananasmehua ananaspurkista

2 rkl vettä

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 rkl viinietikkaa

1 rkl maissitärkkelystä

Leikkaa liha suupaloiksi. Huuhtele kasvikset. Leikkaa paprika reiluksi paloiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Pilko ananaspalat halutessasi pienemmiksi paloiksi. Säästä mehu. Hienonna sipulinvarret.

Tuoreet kasvikset

Kuumenna öljy pannussa. Ruskista liha, lisää lopussa paprikat ja chili. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää ananas sekä kevätsipuli.

Hienonna valkosipuli ja kuulota sitä hetki seesamiöljyssä. Nosta kastike pois liedeltä. Sekoita maissitärkkelys ananasmehuun. Lisää kastikkeen joukkoon kaikki muut ainekset paitsi ananasmehu. Lisää lopuksi sekoitettu ananasmehu kastikkeen joukkoon kastiketta sekoittaen.

Kastike

Kaada kastike lihan joukkoon. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarjoa hapanimeläpossu jasmiiniriisin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *