Kasvisruoka,  Ruokaviemiset,  Suolainen piiras

Elektran juusto-purjopiiras

Olen tehnyt tätä kreikkalaista piirasta ensimmäisen kerran kuopuksen ristiäisiin. Mieleeni jäi erittäin hyvin, että jo edesmennyt Isoisäni piti tästä piirakasta kovasti ja kehui tätä minulle vuolaasti. Hauskan asiasta tekee se, ettei hän pitänyt sipulista ja kieltäytyi syömästä ruokaa, jossa on sipulia…Tähän piirakkaan tulee kaksi isoa purjoa ja yksi sipuli…

Piirakka on mehevä ja parhaimmillaan hieman lämpimänä. Jos teet piirakan ennakkoon, joka sopii mainiosti, lämmitä sitä kuitenkin hieman ennen tarjoilua uunissa. Voit halutessasi koristella piirakan oliiveilla. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Ohje:

1 viipaloitu sipuli

2 isoa (yhteensä 450g) purjoa silputtuna

50 g voita

4 rkl oliiviöljyä

1,75 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

3 kevyesti vatkattua isoa kananmunaa

2 dl maustamatonta kreikkalaista/turkkilaista jogurttia

300g kuutioitua fetaa (ei öljyssä)

120g gryere tai vaikka Västerbotten juustoa

3-4 rkl tuoretta tilliä

Suolaa ja mustapippuria

Kypsennä sipuliviipaleita voissa ja öljyssä kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita. Lisää purjot ja kypsennä matalalla lämmöllä 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Anna purjon ja sipulin jäähtyä hieman.

Lämmitä uuni 180C asteeseen ja voitele 25 cm pyöreä kakkuvuoka.

Siivilöi jauhot ja sooda kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sitten jogurtti ja lopuksi fetajuusto. Lisää purjot, sipulit ja tilli joukkoon, sekoita. Jätä sivuun 2 rkl juustoraastetta ja laita loput jogurtti-jauhoseoksen joukkoon. Sekoita kevyesti.

Levitä seos kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Levitä juustoraaste päälle. Paista uunissa 40-45 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea. Koristele piirakka oliiveilla ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *