Aasia,  Jauheliha,  Nuudeli

Malesialainen hakka mee

Olen Glorian Ruoka&Viini kestotilaaja ja saan tarjouksia suoraan sähköpostiini, kun heiltä ilmestyy erikoisnumeroita. Kestotilaaja saa tilata erikoisnumerot hieman irtomyyntiä edullisemmalla hinnalla. Olen tilannut ainakin Italia numeron ja nyt viimeisimpänä Aasia numeron. Aasia painoksessa oli todella paljon houkuttelevia ohjeita, eivätkä ne edes olleet kovinkaan monimutkaisia valmistaa.

Heti seuraavana viikonloppuna valikoitui kokeiluun tämä malesialainen hakka mee. Melkein kaikki ainekset löytyi jo kotoa, vain osterikastiketta piti ostaa. Tämä ohje tehdään porsaanjauhelihasta ja meillä siitä piti koko perhe-paljon. Uskon että toimii toimii myös broilerin jauhelihana hyvin, mutta ei naudasta tehtynä. Muokkasin tätä ohjetta vähän omaan makuuni ja lisäsin roppakaupalla annoksen päälle Pirkan Parhaiden rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä. Tein meille tätä tupla-annoksen, koska pojat syövät jo todella paljon.

Malesialainen hakka mee

Ohje:

400 g porsaan jauhelihaa

Marinadi:

1 rkl osterikastiketta

2 rkl soijakastiketta

1/2 tl (ruokokide) sokeria

1/4 tl valkopippuria jauhettuna

Kastike:

2 valkosipulinkynttä

1 rkl (maapähkinä)öljyä

2 rkl kalakastiketta

2 rkl soijakastiketta

2 rkl osterikastiketta

1/ tl (ruokokide)sokeria

2 1/2 dl + 2rkl vettä

1 rkl maissitärkkelystä

Muut:

400 g munanuudeleita

2 kevätsipulinvartta

1/2 ruukkua silputtua korianteria

Limettiä

Rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (Pirkan Parhaat)

Laita jauheliha kulhoon ja yhdistä marinadin ainekset eri kulhossa. Kaada jauhelihan päälle ja sekoita kunnolla. Anna marinoitua huoneenlämmössä 15 minuuttia. Yhdistä kastikkeen aineet kulhossa, valkosipulia lukuun ottamatta. Sekoita maissintärkkelys veteen vaikka juomalasissa. Silppua kevätsipuli, mutta odota korianterin kanssa vielä hetki, ettei se nahistu.

Silppua valkosipuli. Kaada öljy pannulle ja paista valkosipulia siinä hetki, älä ruskista. Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi. Laita tässä vaiheessa myös nuudelien vesi kiehumaan.

Kun jauheliha on kypsä, kaada kastike sen joukkoon, keitä 5 minuuttia. Sekoita maissintärkkelys-vesi seosta, jotta se on kunnolla sekaisin. Kaada seos koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon. Keitä kunnes kastike sakenee. Keitä ja valuta munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua korianteri ja laita Pirkan Parhaat valkosipulia tarjoiluastiaan. Leikkaa limetti neljään tai kuuteen osaan.

Laita ainekset tarjoiluastioihin tai kokoa valmis annos. Pohjalle nuudelia, päälle jauhelihakastike ja koristele kevätsipulilla, korianterilla ja runsaalla määrällä rapeaa valkosipulia. Purista lopuksi limettiä päälle! Tarjoa heti!

Valmis malesialainen hakka mee

2 Comments

 • Pia

  Olipas hauska vaihtelu perinteiselle jauhelihakastikkeelle!
  Mekin rakastamme aasialaisia ruokia. Osterikastiketta taisi tulla hieman liian paljon kun oli niin tahmeaa saada pullosta pois, eli hieman liian suolaista tällä kertaa, mutta ensi kerralla osataan varoa.
  Maukasta oli joka tapauksessa!
  Valkosipuli chili-seesamiöljy on piste iin päälle – ihan loistava!

  • Johanna

   Eikös ollutkin, sama vastaanotto tuli täällä ja tuo chili-seesamiöljy on meillä nykyään vakiotavaraa jääkaapissa 🙂
   Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.