Aasia,  Jauheliha,  Riisi

Kantonilainen jauhelihakastike

Glorian ruoka&viini lehdessä 8/2022 oli paljon ohjeita, jotka puhutteli ja joita halusin kokeilla. Samana viikonloppuna, kun tein perheelle Fattehia, tein seuraavana päivänä tämän kantonilaisen jauhelihakastikkeen. Tämä kastike tehdään possunjauhelihasta ja sitä saa nykyisin helposti melkein kaikista ruokakaupoista. Suosittelen tekemään nimenomaan possusta en naudasta. Mausteita kannattaa käyttää oman maun mukaan ja itse tykkään ronskimmin maustetusta ruuasta, johon meillä pojatkin ovat jo tottuneet. Tein ohjeen hieman erilailla, kuin lehdessä ja tässä sinulle käyttöön minun mukaeltu ohje. Tarjosin taas kaikki raaka-aineet erikseen, jotta jokainen voi koota itse mieluisimman annoksen.

Kantonilainen jauhelihakastike

Ohje:

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

3 rkl rypsiöljyä

400 g possunjauhelihaa

2 dl pakasteherneitä sulatettuna

4 kananmunaa häräsilmiksi paistettuina

Kastike:

5 dl kanalientä

2 rkl osterikastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl miriniä

2 rkl soijakastiketta

1/2 tl valkopippuria jauhettuna

1 rkl maissitärkkelystä+ 2 rkl vettä

Koristeeksi:

(Mustia) seesaminsiemeniä kevyetsi paahdettuna

Kevätsipulia silputtuna

Seesaminöljyä erikseen tarjottuna

Keitettyä jasmiiniriisiä

Paahda seesaminsiemenet. Keitä riisi ja silppua kevätsipuli.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuulota sipuleita ja inkivääriä pannulla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää kastikkeen ainekset paksupohjaiseen kattilaan keitä kastike kasaan. Kaada lämmin kastike jauhelihan joukkoon. Anna porista kannen alla noin 10 minuuttia ja sekoita pari kertaa. Liota maissitärkkelys veteen sekoittaen ja lisää pannulle ohuena norona kastiketta samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike sakenee.

Paista kananmunat häränsilmiksi. Tee annokset valmiiksi tai tarjoa erikseen. Lisää annokseen tarpeen vaatiessa makusi mukaan seesamiöljyä. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *