Viikonlopussa riitti aiktaulujen hulinaa poikien lätkän osalta. Jossain vaiheessa havahduin, että molemmille pitäisi olla ruokaa ja sen tulisi olla valmista vartissa. No vartin ruoka on aina pasta! Onneksi pidän lähes aina hätätapauksia varten jääkaapissa valmiita tuoretortellinoja. Suosin usein täytteenä juustoa, joskus kinkkua. Neljä henkeä tarvitsee kaksi pakettia. Niiden kanssa tein tomaattikastikkeen luotto Mutti-tomaattimurskasta ja ruokaisampi ateriasta tuli, kun paahdoin uunissa Parmankinkkua ja murensin päälle. Myös Parmankinkkua minulla on lähes aina jääkaapissa. Tässä ohje pelastamaan myös sinun arkesi, kun aikaa on vähän.

Ohje:
2 pkt valitsemaasi täytettyä tuoretortellinia/raviolia
1 prl (Mutti)tomaattimurskaa
1pkt Parmankinkkua
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
Mustapippuria, suolaa ja sokeria
Tuoretta basilikaa
Laita uuni lämpenemään 200C ja paahda Parmankinkkuja leivinpaperin päällä 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä ja muserra.
Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit oliiviöljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska. Laita peltipurkkiin tilkka vettä ja huuhdo loputkin tomaattimurskasta pannulle. Paistele kastiketta hetki, mitä pidempään sen parempi, mutta joskus riittää, että se vain lämpiää. Mausta mustapippurilla, suolalla ja teelusikallisella sokeria. Sokeri pyöristää tomaatin makua.
Keitä tortellinit/raviolit runsaassa ja suolatussa vedessä. Keittoaika on lyhyt, noudata sitä. Valuta pasta, sekoita kastike joukkoon, laita tarjoiluastiaan ja lisää Parmankinkun muruset pinnalle. Koristele tuoreella basilikalla. Viisitoista minuuttia ja siinä se on, nam!