Iltapala,  Jälkiruoka,  Leipominen

Marjapannari

Kokkasimme siis lauantaina yhdessä kummityttöni kanssa lounasta ja bataattikeiton ja sämpylöiden lisäksi teimme jälkiruuaksi marjapannarin. Pannari syntyi nopeasti ja helposti muun valmistuksen ohessa ja paistui uunissa kätevästi samoilla lämmöillä ja sillä aikaa kun söimme keittoa.

Ohjeessa on, että marjojen päälle ripotellaan 1 dl sokeria. Koin tämän kuitenkin suureksi määräksi ja laitoin vain 2 rkl. Tämä toimi, pannukakku ei ollut liian makea, vaan marjat pääsivät oikeuksiinsa. Jos pidät enemmän makeammasta, laita sokeria enemmän kuin minä laitoin. Myös tämä ohje on Yhteishyvän ruoka-liitteestä.

P.S Pakastemarjat ovat tässä vaiheessa talvea meillä jo syöty, Lidlistä sai kohtuuhinnalla suomalaisia mustikoita ja mansikoita.

Marjapannari

Ohje:

6 dl kevytmaitoa

3 kananmunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

250 g pakastemarjoja (esimerkiksi mansikoita ja mustikoita)

2 rkl sokeria

Sekoita kulhossa maito, jauhot ja yksittäin lisätyt kananmunat. Mausta taikina vaniljasokerilla. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Kaada taikina uuninpellille leivinpaperin päälle. Levitä jäiset marjat päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 225 C asteessa noin 30 minuuttia. Koristele tomusokerilla ripotellen se siivilän läpi pannukakun päälle.

Marjapannari valmiina uuniin
Valmis marjapannukakku tomusokerilla koristeltuna
Marjapannukakku odottaa syöjiään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *