Liha,  Risotto

Pancetta risotto

Risotto vaatii malttia, tämän valmistukseen kuluu aikaa ja nestettä kannattaa annostella maltilla ja vain odottaa, ei kiirehtiä. Tämä ohje on jostain lehdestä, mutta en muista enää mistä. Vahvin ehdokkaani on Iltalehti tai Iltasanomat.

Valmistin tämän risoton  meille lauantai-illaksi. Rehellisyyden nimissä kerrottakoon että pojat oli ruokittu aikataulullisista syistä aiemmin Pizza Hutissa…

Pancettaa en ole aina kaupassa nähnyt, mutta nyt Prismasta löytyi. Suosittelen, että ostat myös sellerin, vaikka sitä tuleekin vain yksi oksa ja paketissa on enemmän. Teen pian ruuan johon loput sellerit tulevat, kuten sanottua, inhoan ruuan roskiin heittämistä. Laitan reseptin myös tänne. Eikä nyt Bloody Maryjakaan voi lapsiperheessä alkaa juomaan…. Chili on myös kiva lisä, eikä tehnyt ruuasta yhtään tulista. Ruuan kanssa meillä oli Alkon suosittelemaa punaviiniä, koska pancetta vaati kaveriksi mielummin sen kuin valkoviinin. Risottoon tulee myös valkoviiniä ja sitä varten ostan aina piccolo pullon. Tiedän että ammattikokit sanovat, että ruokiin kannattaa laittaa saamaa viiniä kuin tarjoaa ruuan kanssa , mutta aika usein tulee käytettyä Torresin Esmeraldaa ja siis piccolo koko, kun valkoviiniä tarvitaan ruokaan.

Tämä ohje riittää pääruuaksi kahdelle tai alkuruuaksi reilulle neljälle.

Ohje:

7 dl kanalientä

1 rkl voita

100 g pancettaa

1 punasipuli hienonnettuna

1 oksa selleria hiennonettuna

kourallinen lehtipersiljaa

1 pieni punainen chili siemenet poissa ja hiennonnettuna

2,5 dl risottoriisiä

1 lasi valkoviiniä

2/3 kesäkurpitsaa kuutioituna

koiúrallinen babypinaattia

1 dl raastettua parmesaania (valmiskin käy, mutta taas vain Parmegianio Reggiano)

mustapippuri, suolaa

Tee kanalieni ja pidä liemi kuumana. Sulata voi laakeassa isossa kattilassa tai kasarissa ja paista paloiteltu pancetta rapeaksi. Lisää sipuli, selleri ja chili. Kuullota hetki. Lisää risottoriisi ja sekoita hyvin. Kun riisi muuttuu kuultavaksi, lisää viini. Sekoita. Lisää kauhallinen kuumaa lientä, sekoita koko ajan ja anna nesteen imeytyä ja lisää seuraava kauhallinen vasta sitten. Sekoita koko ajan ja lisää kauhallinen kerrallaan. Kun lientä on on 1 dl jäljellä, lisää kesäkurpitsa kuutiot sinne. Kun edellinen neste on imeytynyt riisiin, lisää liemi kesäkurpitsojen kera. Riisin kuuluu olla pehmeää, mutta al dente. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta risotto levyltä. Lisää joukkoon pinaatti, puoli ruokalusikallista voita, silputtu lehtipersilja ja raastettu parmesaani. Tarjoile ja nauti!

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.