Pääsiäisenä söimme melkein päivittäin pitkän kaavan mukaisen illallisen, mutta pojat tarvitsivat ulkoilun ja lätkän lomassa myös kunnon lounaita. Minulla oli jääkaapissa vajaa pussi babybinaattia, joten päätin kokeilla ensi kertaa itsetehtyjä pinaattilettuja. Laitoin mukaan myös lehtikaalia, jota oli vajaa pussi jääkaapissa. Näin ei mennyt taaskaan mitään hukkaan. Lettujen paistaminen on jotenkin kovin rentouttavaa, vaikka pieni käry siitä tuleekin. Letut maistuivat kaikille ja pesivät mennentulleen valmiit letut. Paistoin isoja lettuja.

Ohje:
5 dl kevytmaitoa
200 g tai sen verran kun jääkaapissa on pinaattia (+lehtikaalia)
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 dl sulatettua voita
Voita paistamiseen
Huuhtele pinaatit ja lehtikaali. Mittaa maito astiaan ja lisää pinaatit myös. Soseuta sauvasekoittimella.


Kaada isoon astiaan. Lisää joukkoon jauhot sekoittaen. Lisää myös kananmunat, sokeri ja suola sekä voi. Anna tekeytyä hetki. Paista voissa.


4 Comments
Malla
Herkullisen näköistä! Olen pitkään miettinyt tekeväni itse, mutta joku kynnys siinä on aina ollut. Nyt ehdottomasti kokeilen kivan ja helpohkon reseptisi myötä😊 Kiitos!
Johanna
Kiitos! Sama itsellä, nyt tuli sopiva hetki kokeilla kun pinaattia oli puolikas pussi ja en halunnut heittää pois. Maistui itsellekin poikien lisäksi. Kokeile ihmeessä!
Johanna
Ulla Rantanen
Löysin reseptisi, kun kaapissa oli kesäkeiton jäljiltä tuoretta pinaattia ja mietin, että mitä jos paistaisi pinaattilettuja. Helppo pyöräyttää lettutaikina ja paistoin myös isoja pitsireunaisia. Hyvä ohje ja maistui myöhäisellä elokuisella sunnuntaibrunssilla.
Kokeilin myös täyttää valmiin letun ohuella palvikinkkusiivulla, sopi erittäin hyvin. Ja sitten myös jälkiruuaksi mansikkahillolla. Kiitos, Ulla
Johanna
Hei Ulla,
Kiva kuulla että maistui ja kiitos, että laitoit myös palautetta! Uskon että toimi palvikinkun kanssa hyvin, sai vähän ruokaisamman!