Toinen pääsiäisen lammasruokamme oli karitsan jauheliha. Tein siitä marokkolaistyyliset tortillat ja raikkaan tomaattisalsan. Olimme syöneet hyvin koko pääsäisen, joten tämä oli hyvä kevyt lopetus toisena pääsiäispäivänä. Ras el hanout mausteseosta tulee harvemmin käytettyä, vaikka se on todella hyvää. Pitää tehdä useammin ruokaa johon sitä tulee. Lämmitin tortillaletut ohjeen mukaan paistinpannussa, jossa olin valmistanut karitsanjauhelihan. Näin niihinkin tuli marokkolaista makua. Tämä ohje oli Glorian ruoka&viinistä vuodelta 2018.

Ohje:
400 g karitsan jauhelihaa
1 tl voita
1 tl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl ras el hanout mausteseosta
1/2 tl suolaa
8 pientä maissitortillaa
Tomaattisalsa:
3 tomaattia
3 kevätsipulia
1 ruukku korianteria/aasian minttua
1 vihreä chili
1/2 punasipulia
1 limen mehu
2 tl sokeria
1 tl suolaa
Lisäksi:
1 sitruunan raastettu kuori
1 ruukku korianteria/ aasian minttua
Srirachakastiketta
Aloita salsasta. Kuutioi tomaatit pieneksi sisukset poistettuna. Hienonna kevätsipulit, korianteri, chili sekä sipuli. Purista limen mehu ja sekoita ainekset keskenään.


Paista jauheliha voi-öljyseoksessa. Murskaa fenkolinsiemenet huhmareessa ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää myös juustokumina ja ras el hanout. Pidä jauheliha lämpimänä ja paista kuumalla samalla pannulla lämpö tortilloihin, noin minuutti per puoli.
Raasta sitruunan kuori ja silppua korianteri tai aasian minttu ja tarjoa salsan ja jauhelihan lisänä tortillalettujen kanssa.