Juhannuspäivänä siirryimme makumaailmassa perinteisemmän suomalaisen jälkeen taas aasiaan. Pääraaka-aineena oli kanansisäfileet ja siitä teimme kana bulgogia. Sen ohje täällä blogissa onkin jo. Joten jos haluat kokeilla tätä herkullista aasialaista grillikanaa, niin kirjoita hakukenttään kana-bulgogi, niin löydät ohjeen. Tai etsi kategoriavalikosta kana ja sen alta oikea ohje.
Lisukkeena meillä oli riisiä, perinteistä kesäistä kaalisalaattia, aasialaista kaalisalaattia sekä nuudelisalaattia. Aasilaisen kaalisalaatin olen julkaissut myös täällä jo aiemmin. Löydät sen ohjeen aasialaisten rapuleipien yhteydestä. Tein myös tuon kaalisalaatin kastikkeen valmiiksi kotona ja pakkasin vain tarpeellisen määrän seesaminsiemeniä ja kookoshiutaleita minigrippussiin mukaan, jotka tulivat myös tuohon kaalisalaattiin.
Uutena ohjeena tänään nuudelisalaatti, jonka ohjeen löysin Soppa365 ja mukautin sitä hieman. Myös tämän salaatin kastikkeen olin tehnyt jo kotona valmiiksi.

Ohje nuudelisalaatille:
400 g munanuudeleita
1 nippu kevätsipulia/varhaissipulia
3 varhaisporkkanaa raastettuna
1 punainen paprika
Tuoretta korianteria
Kastike:
1/2 dl limetinmehua
1/2 dl soijaa
2 rkl seesamiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
3 tl raastettua inkivääriä
1 tl sambal oelek-kastiketta
Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja jäähdytä. Hienonna kevätsipuli, raasta porkkanat ja kuutioi paprika. Lisää kaikki ainekset nuudelin joukkoon ja sekoita. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaattiin. Sekoita. Anna maustua puoli tuntia. Lisää päälle juuri ennen tarjoilua silputtua korianteria ja silputtua kevätsipulin/varhaissipulin vartta.


