Olin tehnyt tätä englantilaista paimenen paistosta eli Shepherd’s pie aiemminkin, mutta silloin se ei ollut mikään hitti. Ennemminkin huti. Päätin kuitenkin antaa pojille uuden mahdollisuuden, koska kyllä perunamuusin ja jauhelihan liiton pitäisi olla hitti ja koska kaipaan itse ja haluan myös jakaa enemmän ohjeita, jotka ovat nopeita ja helpottavat perheiden ruoka-arkea. Tämän ruuan ainekset ovat nimittäin hyvin maustettu jauheliha ja kaupan tiskiltä ostettu valmis perunamuussi. Kävin ruokaostoksilla K-Supermarket Kasarmissa Pohjoinen Hesperiankadulla ja kun kerroin tiskillä mihin muussi menee, hän ehdotti, että hakee takahuoneesta valmista kylmää muussia. Ja tokihan se oli parempi, kun uuniin oli ruoka vielä menossa, hyvää palvelua, todella mukavaa!
Jauheliha maustetaan mm worcesterinkastikkeella ja toivottavasti sinulla on sitä, koska sillä saat paistokseen englantilaisen maun. Voit käyttää sitä jatkossa vaikkapa salaatinkastikkeessa. Herkkusienet jätin tällä kertaa pois, koska ruokapöydässä oli itseni lisäksi viisi ala-asteikäistä poikaa ja halusin, että kaikki syövät varmuudella vatsansa täyteen. Omilla pojillani oli vielä lätkätreenit edessä, joten energiaa tarvittiin. Ja niinhän siinä kävi, että ruoka maistui niin hyvin, että se loppui kesken. Pojat olisivat syöneet enemmänkin ja itse sain vain maistiaisen.
Tässä siis lapsillekin maistuva arkiruuan ohje sinulle! Ruoka valmistuu kätevästi työpäivän jälkeen ennen harrastuskuskauksia, varsinkin, kun ostat muussin tiskiltä valmiina. Välillä on hyvä oikaista!
Ohje on Yhteishyvä lehdestä.

Ohje:
400 g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl lihalientä
2 tl worcesterkastiketta
1 tl timjamia
1/2-1 tl rouhittua mustapippuria
(Suolaa)
n. 1 L valmista perunamuussia
Tilkka maitoa
1 kananmuna
Laita uuni lämpenemään 225 C. Kuori ja hienonna sipulit. Valmista lihaliemi. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, älä ruskista. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää lihaliemi ja mausteet. Maista jauhelihaa ennen suolan lisäämistä, myös lihaliemessä että worcesterkastikkeessa on suolaa ja niiden suola määrä riitti ainakin minulle. Keitä muutama minuutti ja lisää jauheliha sitten vuuan pohjalle.

Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää perunamuussin joukkoon, lisää myös tilkka (Kevyt)maitoa ja sekoita ainekset sekaisin.

Kaada perunamuussi jauhelihan päälle ja koristele pinta haarukalla.

Paista 225 C noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
