Ennen joulua kutsun poikien kummeja käymään meillä ja tapaamaan poikia ja vaihtamaan kuulumisia, sekä myös tietysti vaihtamaan paketteja. Maanantaina työpäivän päätteeksi oli taas vierailun vuoro. Tein ruuaksi kvinoa-kanabowlia, jossa kaikki ainekset tarjotaan erikseen ja näin jokainen voi taas koota oman näköisen annoksen. Tässä ohjeessa on erittäin hyvä kastike kanalle ja se on ehdottomasti yksi kuopuksen suosikeista ja hän oli pyytänyt jo jonkin aikaa, että tekisin taas tätä ruokaa. Ennen ruokailua hän muistutti, että olinhan valmistanut kanaa tarpeeksi, koska hän tulee syömään niitä niin paljon! Kanan lisäksi lisukkeina oli porkkanaa, fenkolia, viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, kevätsipulia, lehtipersiljaa, avocadoa, seesaminsiemeniä, paistettua kananmunaa sekä tahinilla maustettua turkkilaista jogurttia. Kvinoa oli päässyt loppumaan ja tällä kertaa tarjolla oli couscousia, jonka keitin kasvisliemessä. Ohje on jo täällä blogissa.
Jälkiruuaksi tein kristallipullia. Itse asiassa teimme pullat yhdessä, olin vain tehnyt taikinan valmiiksi. Yhdessä tekeminen on kaikkein parasta. Nämä kristallipullat tein Valion ohjeella. Niissä on runsaasti vaniljasokeria ja ne olivat ihan hitti, maistuivat todella hyviltä! Niitä valmistui paljon ja koska ne ovat parhaimmillaan samana päivänä, vein muutaman pullan myös naapuriin.

Ohje:
2 1/2 dl Kevytmaitoa
26 g tuore hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kardemummaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
75 g voita
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 -1 tl Kevytmaitoa
Koristelu:
75 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää sen jälkeen kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin.
Alusta tämän jälkeen jauhot joukkoon vähitellen. Lisää lopussa myös sulatettu voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarpeen vaatiessa hieman vielä jauhoja. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, vaikka kylmässä uunissa, jossa se saa olla rauhassa.

Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa hyvin. Kauli tämän jälkeen taikinasta tasaisen levy, noin 65 x 35 cm. Sekoita huoneenlämpöinen voi sokerien kanssa tasaiseksi seokseksi kulhossa, lisää myös tilkka maitoa notkistamaan täytettä. Kun seos on valmis levitä se ohuelti taikinalevylle. Tämä käy helpoiten veitsellä.

Käännä taikina levy kaksinkerroin ja leikkaa taikinapyörällä 2 cm levyisiä sukaleita ja käännä ne kierteiseksi pyörittämällä suikaleen molemmista päistävastakkaisiin suuntiin. Pyöräytä löyhästi kerälle ja piillota päät pullan alle.
Kohota vielä puhtaan liinan alla noin 20 minuuttia. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Voitele kuumat pullat pullasudilla sulatetulla voilla ja pyöräytä ne heti sokeriseoksessa.


