Aasia,  Leipominen,  Liha,  Riisi

Mausteinen lihapata

Ennen joulua tein viikonloppuna tämän lihapadan, jonka annoin kunnolla hautua liedellä, kun pojilla oli lätkätreenit vielä. Ostin naudan sisäpaistin Citymarketista ja liha oli todella ensiluokkaista. Myös pojat pitivät tästä todella paljon, vaikka alkuun vähän epäilin. Punainen thai-currytahna vie makumaailmaan taas Aasiaan, joten tein lisukkeeksi raitaa ja naan-leipää itse. Riisinä oli basmatiriisiä, sekä mango-chutneyta. Tulista tämä ruoka ei ollut lainkaan, ainakaan meidän makuumme, vaikka laitoin currytahnaa reippaasti. Ohje on Yhteishyvästä.

Mausteinen lihapata

Ohje:

700 g naudan(sisä)paistia

2 punasipulia

3-4 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

3 rkl paseerattua tomaattia (Pomi)

n 1 rkl punaista thai-currypastea

5 dl lihalientä

1 tl jeeraa

Lisäksi:

Lehtipersiljaa ja turkkilaista jogurttia koristeluun

Sekä basmatiriisiä ja mangochutneyta

Suikaloi paisti. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihat kolmessa erässä ja laita pataan. Pyöräytä välissä aina pieni tilkka vettä pannussa ja lisää vesi liemineen pataan myös. Kuulota sipulit. Valmista lihaliemi. Lisää tämän jälkeen lihan joukkoon sipulit, tomaattisose, lihaliemi sekä currytahna. Mausta jeeralla. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti. Voit pitää tämänkin jälkeen pataa liedellä miedolla lämmöllä ja antaa odottaa ruokailijoita. Tarkista vain ettei nestettä haihdu liikaa. Tarkista maku, lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele lehtipersiljalla ja turkkilaisella jogurtilla.

Raidan ja Naan-leivän ohjeet löytyvät jo blogista. Kirjoita hakukenttään vaikka Raita, niin ne löytyvät helposti samasta kirjoituksesta.

Liha ja mausteet padassa ennen lihalientä
Mausteinen lihapata ja basmatiriisi
Naan-leipää, mango-chutneytä ja raitaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *