Alkupala,  Kasvisruoka,  Lisuke

Hiekkamantelit Manchego-juuston kera

Ensimmäinen viikko karanteenia takana ja kyllä vie mehut tehdä töitä ja opettaa poikia, vaikka tämä poikkeustila onkin mielestäni ainut oikea ratkaisu. Vaikka useana perjantaina väsyttää työviikon jälkeen, niin tänä perjantaina olin niin väsynyt, että viikonlopun ruokalistan teko oli haastavampaa kuin yleensä. Syötiin tuttuja makuja ja en edes ottanut listalle vaativampia ruokia. Pääasia, että meillä on ruokaa ja se on hyvää. Perjantaina söimme paellaa, jonka ohje blogissa jo on. Sen verran oli energiaa, että uusimmassa Glorian ruoka&viini lehdessä ollut hiekkamantelien ohje pääsi heti kokeiluun paellan alkupalaksi. Ja oh boy, miten hyviä ne olivatkaan! Ja sopivat loistavasti yhteen Manchego juuston kanssa. Teen näitä varmuudella uudelleen ja silloin meillä on toivottavasti jo ystäviä ruokapöydän ympärillä oman perheen lisäksi, koska nämä ovat aivan täydellisiä viikonloppuillan naposteluun hyvän viinin kera.

Manchego ja hiekkamantelit

Ohje:

150 g kuorittuja manteleita

1 dl fariinisokeria

1/4 tl kanelia

1/4 tl jauhettuja neilikkaa

1/4 tl jauhettua (tai rouhittua) mustapippuria

1/2 kuivattu pieni chilipalko

Ota uuninpelti esiin ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi päälle. Murskaa kuivattu chili pieniksi muruiksi. Laita sokeri ja mausteet paistinpannuun. Lisää myös mantelit. Kuumenna koko ajan lastalla sekoittaen, kunnes sokeri on juuri ja juuri sulanut. Tähän menee vain muutama minuutti. Kumoa seos leivinpaperille ja levittele lastalla tasaiseksi, niin ettei mantelit ole täysin kiinni toisissaan. Älä kosketa manteleita kuitenkaan sormin, sokeri on vielä todella kuumaa. Anna manteleiden jäähtyä.

Ota Manchego ajoissa huoneenlämpöön, koska se on parempaa lämpimänä kuin jääkaappikylmänä. Leikkaa siitä ohuen ohuita siivuja ja laita tarjoiluastiaan. Lisää myös mantelit ja tarjoa heti.

Sokerit ja mausteet pannulla
Lisää myös mantelit
Kuivattu chili
Anna manteleiden jäähtyä pellillä leivinpaperin päällä
Tarjoa hiekkamantelit Manchegon kera

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *