Tein Chili con carnea jo joku aika sitten perheelleni yhtenä perjantaina. Ohjeen kirjoittaminen vain on jäänyt, kun Korona tuli ja muutti kaiken. Bloginikin oli hetken hiljainen, kun piti järjestää vauhdilla arki uusiksi.
Tämä ohje on Yhteishyvästä ja vaikka hetken mietin, mitä pojat mahtavat tuumia pavuista, niin hyvin ne niille uppoivat. Tämän kylkeen sopii hyvin myös guacamole tai vain siivutettu avocado.

Ohje:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
4 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 prk kidneypapuja
1 pss Taco original mausteseosta (Santa Maria)
3 dl tomaattitäysmehua
2 tl sokeria
1/2 ruukkua basilikaa
Tarjoiluun:
1 prk ranskankermaa
1 pss nachoja
1/2 ruukkua silputtua korianteria
4 dl keitettyä riisiä
1 prk Salsaa (Santa Maria)
Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele ja valuta kidneypavut. Pese ja kuutioi paprika. Poista tomaateista kannat ja halutessasi myös siemenet ja kuutioi. Kuumenna öljy padassa kuullota sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi. Lisää paprika ja tomaatit ja kuullota hetki. Lisää kidneypavut ja mauste, tomaattimehu ja sokeri. Hauduta kannen alla 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää silputtu basilika.

Nosta pöytään ja tarjoa lisänä ranskankermaa, riisiä, korianteria, nachoja sekä salsaa.
