Tämäkin ohje on uusimmasta Glorian ruoka&viini lehdestä, tällä kertaa tuntui että siellä oli todella paljon toteutettavia ohjeita. Tämä ohje oli kokonaiselle kanalle, mutta päädyin tekemään sen broilerin sisäfileistä, koska tiesin sen maistuvan meille paremmin. Parsa-aika alkaa olla jo täällä ja kun näin Lidilissä parsoja, en voinut vastustaa enää. Tässä ohjeessa parsa syödään avocadon, kurkun ja mintunlehtien kanssa ja täytyy sanoa, että toimi todella hyvin. Tykkään vaihdella ruokia ja eri raaka-aineita keskenään, enkä syödä aina samaa ruokaa samalla tavalla. Tämä vihreä salaatti oli todella maistuva ja pääsee keväällä kyllä kuitenkin pöytään uudelleenkin. Jos pidät kovasti piri-piri kastikkeesta, tee sitä tupla-annos. Tästä määrästä tuli kastiketta kahdelle aikuiselle (pojat söivät riisin soijan kanssa) melkein riittävästi. Jos onnistuu, valmista mielellään marinadi ja laita broileri marinoitumaan jo edellisenä päivänä.

Ohje:
1 ltk broileria
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
1 dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl sormisuolaa
1 tl fariinisokeria
2 rkl punaviinietikkaa
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi chili. Laita oliiviöljy pieneen pannuun ja kuullota valkosipuleita ja chiliä hetki keskilämmöllä. Lisää oregano ja savupaprikajauhe ja kääntele hetki, jotta maut irtoavat mausteista.

Laita seos tehosekoittimeen ja lisää suola, sokeri sekä etikka. Soseuta tasaiseksi.


Jätä puolet kastikkeesta kastikkeeksi ja lämmitä ennen tarjoilua. Laita loppuun kastikkeeseen broileri ja anna marinoitua mielellään seuraavaan päivään.
Grillaa broileri kypsäksi ja tarjoa riisin kera.

Parsa-avocadosalaatti
1 avocado
1/2 kurkku
200 g tai enemmän parsaa
10 mintun lehteä
1 tl jauhettua korianterinsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
1/2 tl sormisuolaa
Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy, riisiviinietikka ja suola.
Leikkaa parsoista kuiva tyvi pois ja kuori varsi. Keitä kypsäksi miedosti suolatussa runsaassa vedessä. Leikkaa pieniksi paloiksi, mutta säästä nuput kokonaisina. Parsa saa jäähtyä. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi ja avocado pieniksi siivuiksi. Irrota mintturuukusta 10 lehteä. Asettele ensin mintunlehdet tarjoiluastiaan. Asettele sitten kurkunsiivut lehtien päälle. Seuraavaksi avocadot ja sitten parsa. Kaada kastike päälle ripottele lopuksi päälle jauhettua korianteria.

