Broileri

Kanaschnitzel ja yrttisalsa

Isänpäivän juhlinta ruuan merkeissä tapahtui poikien lätkäpeleistä johtuen jo lauantaina. Poimin kaikki menun ohjeet uusimmasta Glorian Ruoka&Viini lehdestä (9/2018).  Mustajuurikeiton jälkeen jatkoimme pääruokana kanaschnitzeliä ja yrttisalsaa. Ruoka oli hyvin helppo ja nopea ja kanat paistettiin vasta keiton syömisen jälkeen, jotta pysyivät lämpiminä. Pojille laitoin lisukkeeksi myös pastaa ja itsetehtyä tomaattikastiketta. Schnitzelistä tuli lapsuus mieleen, vaikka leivitteen alta löytyikin tänään kana. Pankojauhot seesaminsiemenien kanssa toimi hyvin. Pankojauhoja jouduin hieman taas metsästämään, koska en saanut niitä Citymarketista. Vika oli joko valikoimassa tai minussa, jolle ne ei vain osuneet silmään. Melkein hermostuin jo hyllyjen välissä, kun pankojauhot eivät tulleet vastaan ja aloin kaivata aplikaatiota, johon laittaa hakusana ja vastauksena saa tuotteen koordinaatit sekunneissa. Jouduin siis ajamaan lähi K-Supermarketin kautta kotiin, jotta sain tarvittavat pankojauhot.

Yrttisalsaan sai ohjeen mukaan laittaa melkein mitä vain, itse valitsin kokonaisen lehtipersiljan sekä minttunipun. Lisäksi varastin hieman huomisesta ruuasta rakuunaa ja oreganoa. Salsan kapriksiin käytin taas Maltalta tuomiani maltalaisia kapriksia. Lisäksi käytin Kreetalta tuomaani oliiviöljyä, koska tällaisessa salsassa öljyn pitää olla erittäin korkealaatuista.

Ohje:

4 kpl broilerin ohutleikkeitä

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

1 1/2 dl pankojauhoja

1/2 dl seesaminsiemeniä

Yrttisalsa:

2 dl tuoreita yrttejä pilkottuna (esim lehtipersilja, minttu, oregano)

1 rkl kapriksia

1 luomusitruunan kuori raastettuna

1 rkl kuorellisia manteleita

2 rkl hyvää oliiviöljyä

Lisäksi:

Paistamiseen öljyä ja voita

sitruunanlohkoja

Nuiji broilerinleikkeet lihanuijalla kelmun läpi ohuemmiksi.

Tee yrttisalsa. Hienonna yrtit ja kaprikset pieneen kulhoon. Raasta joukkoon sitruunankuori. Rouhi manteli veitsellä tai morttelissa ja lisää yrttiseokseen öljyn kanssa. Jätä maustumaan.

Mittaa vehnäjauhot lautaselle. Riko kananmunat, sekoita rakenne hennosti rikki ja kaada toiselle matalalle lautaselle. Laita pankojauhot ja seesaminsiemenet kolmannelle lautaselle, sekoita. Pyörittele leike ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi pankojauhosekoituksessa. Paista leikkeitä voi-öljyseoksessa 1,5 minuuttia per puoli tai kunnes ovat kypsiä. Tarkista tarpeen vaatiessa leikkaamalla että kana on kypsää. Tarjoa leikkeet yrttisalsan ja sitruunan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *