Jauheliha,  Pasta

Cannelonit

Oikeana Isänpäivänä söimme koko perheen herkkuruokaa, canneloneja.  Tämä ruoka toimi lätkän vuoksi hektisessä päivässä hyvin. Onneksi olin myös tehnyt kastikkeen valmiiksi jo eilen. Säästin aikaa ja canneloniputkien täyttäminen oli helpompaa, koska liian kuuma kastike halkaisee ne. Tässä ruuassa on paljon makua ja yksi juju on lihaliemi juustokastikkeen joukossa. Myös tuoreet yrtit ja aurinkokuivatut tomaatit tuovat toivottua makua ruokaan. Olen tehnyt tätä vuosien saatossa useat kerrat ja jakanut reseptiä eteenpäin. Ohje on vuoden 2004 Gloriasta ja olen saanut sen anopiltani. Gloriassa on pitkään ollut artikkelisarja 10 parasta ruokaa. Cannelonit ovat Eila Kuurman listalta. Cannelonien lisukkeeksi tein tomaatti-mozzarella salaatin ja kuten eilen jo bruscetta ohjeessa kirjoitin, käytän mozzarellana aina Bufala Mozzarellaa.

Ohje:

1 paketti canneloniputkia

400 g jauhelihaa

8 aurinkokuivattua tomaattia

1 punasipuli

1 tlk tomaattimurskaa

2 valkosipulinkynttä

1/ ruukkua basilikaa

1/2 ruukkua rakuunaa

1/2 ruukkua oreganoa

oliiviöljä, suolaa, mustapippuria

Juustokastike:

50 g voita

1 dl vehnäjauhoja

5 dl lihalientä

1 dl valkoviiniä

2dl ruokakermaa

200g mozzarellaa raastettuna

1 dl parmesaaniraastetta

Kuutioi sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Ruskista sipulisilppu ja jauheliha pannulla oliiviöljyssä. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä silputut yrtit ja tomaattimurska. Anna hautua 15 minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna kastikkeen jäähtyä ja täytä canneloniputket sillä ja asettele putket voideltuun uunivuokaan. Jos kastiketta jää yli, asettele se cannelonien päälle.

Valmista juustokastike sulattamalla voi ja lisäämällä vehnäjauhot joukkoon. Paista 1 minuutti. Lisää pikkuhiljaa lihalientä ja sekoita samalla jauhoseosta kovasti että saat tasaisen kastikkeen. Juju on siinä, että lisää lihalientä pikkuhiljaa ja sekoitat ihan koko ajan. Lisää valkoviini. Kun kastike on saostunut, lisää mozzarella ja ruokakerma. Anna kiehahtaa, sekoita ja mausta mustapippurilla. Kaada juustokastike cannelonien päälle ja ripottele parmesaani päälle. Paista 175 asteessa puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *